11 januar 2016

Jacobsen Extra Pilsner

Carlsbergs husbryggeri Jacobsen laver nogle fine stilrene øl. Deres Brown Ale og Pale Ale er fx begge gode eksempler på disse øltyper, og det samme gælder dagens hovedperson, Jacobsen Extra Pilsner.

Extra Pilsner
Jacobsen
Extra Pilsner, som er den eneste økologiske øl i Jacobsen serien, er en ravgylden øl på 5,5% alk. Den har et tæt hvidt skum, som holder længe og en aromaen som er rigtigt god. Aromaen i en pilsner skal være frisk, let og bitter, uden for meget af det lette, og det er denne. Der er duft af korn og brød, en antydning af DMS som i tyske pilsnere, og en rigtig fin bitterhed med humleduft af citrus og gæs.
Smagen har også en rigtig fin pilsner bitterhed, med humlesmag af citrus, græs og gran. Det er sjældent at man sådan kan smage humlen i en pilsner, men det kan man her. Sammen med en fin smag af korn/brød fra malten, giver det en rigtigt fin mundfylde, og en lækker halvlang eftersmag. Det giver en frisk øl, som ville være perfekt til en frokost, eller som her til en omgang ost og hjemmelavede øl-saltede mandler.
Jeg synes at Extra Pilsner er en rigtigt glimrende øl, og giver den en samlet karakter på 7,5 ud af 10.

Pilsnere er efter min mening stærkt undervurdere blandt 'specialøl'. Det er jo så moderne med Session øl, altså øl som har en lav alkohol styrke og er friske og drik-bare. Hvis en pilsner er lavet ordenligt, er det jo en perfekt session-øl.
Skål for de gode pilsnere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar