03 januar 2016

Banksia - Restaurant & Ølbar i København

I oktober åbnede Banksia Food & Beer i København. Banksia ligger i Boltens Gård, hvor Den Tatoverede Enke før lå, og kombinerer som enken en restaurant med en hyggelig ølbar. Jeg blev inviteret forbi for at kigge på sagerne.

Menuen på Banksia restauranten er moderne australsk. Det er Wagyu bøffer, nudler, krokodille suppe, stegt tun og kænguru med kartoffelmos. Vinkortet er primært australsk, og man kan få en vinmenu som ser spændende ud. Man kan naturligvis også få øl til maden, og ølbarens personale kan hjælpe med at finde øl som passer. Et område af restauranten, som i bedste københavner stil består af en række sammenhængende lokaler, er indrettet som cocktail bar, så man kan blive hængende og hygge lidt, hvis man trænger til det.

Men ølbaren, hvad med den? Barchefen på Banksia er Kasper Wendelboe, som nogle sikkert vil kende som manden bag ølbloggen Humulus Lupulus. Han har tidligere stået i baren bla. på Bishops Arms i Malmø, og startede egentligt på Banksia som bar-tjener. Da man efter et par uger desværre måtte have ny barchef, blev Kasper spurgt om han kunne tænke sig at få tjansen, og det ville han naturligvis gerne.
Fokus i baren er ikke australsk øl, med bredt specialøl fra Danmark, USA mv. Det ville passe godt til stedet at have australsk øl på fad, men det er naturligvis næsten umuligt at skaffe friskt, og så er det jo bedre at servere noget andet. Baren har dog nogle australske øl på flaske, og arbejder på at få flere igennem deres vin leverandør.
På Banksias 12 fadøls haner findes et bredt udvalg af øltyper. Der er altid både pilsner, hvedeøl, stout og IPA'er på menuen, samt en cider. Til åbningen havde Banksia fået brygget en IPA af Ølsnedkeren, som på bedste Ølsnedker vis fås i 2 varianter, tørhumlet med 2 forskellige humler. Det er en lækker frisk IPA, som det er planen altid at have på hanerne. Kasper har været i kontakt med Penyllan, om måske at få brygget en ny husøl af dem, måske en pilsner eller Saison, som kunne passe godt til restaurantens mad. Jeg synes at øludvalget ser rigtigt godt ud, og Kasper's planer om fx at gemme enkelte fade, af fx Speedway Stout og Phister de Noel, så de kan serveres lagrede næste år, synes jeg lyder fantastisk.
Kasper fortalte også, at han sammen med køkkenchefen er ved at udvikle en snack menu, så man i baren kunne få serveret fx chili-stegte krokodille-kugler. God mad og gode øl hører sammen, så jeg synes at det er dejligt med et sted som aktivt arbejder for at kombinere dem.

Jeg synes at Banksia virker som en rigtig dejlig ølbar, med et godt udvalg, hvor der er fokus på at sætte spændende øl på hanerne. Det hjælper selvfølgeligt også, at barchefen er en fyr som brænder for det gode øl og ved hvad han snakker om. Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg kigger forbi Banksia :)

Banksia Food & Beer
Gothersgade 8D, København
Åbningstiderne kan ses på deres hjemmeside, men er ca. hver dag kl 16 til 24.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar