29 november 2015

1. advent 2015 - Juleøl

I anledning af 1. advent får I her, som traditionen byder det, en anmeldelse af et par juleøl.
Jeg elsker juleøl, og forsøger altid at smage så mange forskellige som muligt, i disse mørke måneder. Her får I en anmeldelse af 2 a-typiske juleøl, ja den ene vil mange nok mene slet ikke er en øl. Men julet, det er det.

Willemoes Jul 2015
Bryggeriet Vestfyen
Willemoes Jul 2015 er  i år en juleporter med kaffe. Øltypen skifter hvert år, så mens Willemoes Jul sidste år var en rugporter, er det altså i år en let krydret kaffeporter.
Den fine aroma har duft af brændt malt,samt lidt soja, træ og vanillie. Aromaen er lidt krydret, men ifølge etiketten er øllen kun krydret med lakrids. I den lækre dybe smag, er der smag af brændt malt, lidt vanillie og træ, samt en fin blød smag af lakrids. Ind over det hele ligger en tydelig smag af kaffe, men uden at kaffebitterheden kommer til at dominere. I eftersmagen bliver kaffen dog lidt for meget til min smag, men kaffe-drikkere vil helt sikkert synes at det er helt fin.
Jeg synes at Willemoes Jul 2015 er en rigtig lækker juleporter, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Jule Hvidtøl No. 1
Hancock
Hancock Jule Hvidtøl er en traditionel nisseøl på 1,8% alk., med et luftigt lysebrunt skum som hurtigt forsvandt.
Aromen er halv-sød, men ud over en god duft af malt og rugbrød, er der også lidt duft af karamel og en svag bitterhed. I smagen dominerer sødmen dog næsten totalt.
Smagen er ganske svagt bitter, med brændt karamel, og har en ret krydret smag, som jeg vil tro kommer fra malten. Som alle Hancock øl er denne Hvidtøl brygget med Saaz humle, men det skal man vist være humle-ekspert for at kunne smage.
Jeg synes at Hancocks Jule Hvidtøl er en ganske fin nisseøl, selvom den nok kun rigtigt dur til risengrød eller jule småkager, så jeg giver den en karakter på 6.

Æbleskiver, juledekorationer og børn som glæder sig så meget at de næsten ikke kan bære det. Julen er en dejlig tid, men bliver lidt dejligere af de mange gode øl.
Fortsat glædelig søndag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar