09 november 2015

Weightless Monk - juleøl fra Rocket Brewing

På årets ØJ dag begav jeg mig til Taphouse, hvor de havde hele 61 forskellige juleøl på fadølshanerne. Jeg kunne desværre ikke nå at smage dem alle.... , men jeg nåede den spændende Weightless Monk fra Rocket Brewing. De har jo specialiseret sig i øl med brettanomyses, ikke sure øl, men øl hvor brett'en er brugt til at fjerne al restsukker, så det efterlader en tør og smagfuld øl. De beskriver selv Weightless Monk som en belgisk quadrupel, men med en alkohol % på kun 6,3% er det måske nærmere en let dubbel. Det er en rigtigt spændende øl, som jeg tror at specielt juleøl-hadere vil kunne lide.

Weightless Monk fra Rocket Brewing
Weightless Monk
Rocket Brewing
Weightless Monks er en kastaniebrun Ale på 6,3% alk, med et luftigt lysebrunt skum. Aromaen er rigtig god, men er lidt usædvanlig for en juleøl, eller for en belgisk dubbel for den sags skyld, da den er meget tør. Den sødme og 'klistrethed' som mange har imod juleøl, er her taget ud af øllen vha brett gæren. Der er kun en svag antydning af den duft af læder eller 'stald' som man forbinder med brett gær, hvilket sammen med en antydning af tørret frugt, som dadler eller rosiner og en god maltduft, giver en dejligt kratfig aroma.
Der er masser af smag af malt, tørret frugt, rosiner og lidt frugtsmag, som blomme, fra den belgiske gær som øllen formentligt er gæret med. Det hele får dog en helt speciel 'twist' af den tørhed som brett'en har givet, og der er også en fin smag af læder eller 'stald'. Det er en utroligt dyb smag, med en rigtig god malt bitterhed, som fortsætter i en meget lang eftersmag,
Jeg synes at Weightless Monk er en rigtigt lækker juleøl, med et spændende twist, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Med 61 juleøl, kunne jeg godt være blevet siddende på Taphouse helt til d. 24. Men den gik desværre ikke, selvom jeg elsker juleøl, både de søde & krydrede og de spændende som denne Weightless Monk. Der er stadigt længe til jul, så jeg regner med at nå at anmelde lidt forskellige juleøl inden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar