Det spanske bryggeri Estrella Damm kender vi nok mest for tynde industripilsnere, men de laver også flere andre øltyper, bla, en Bock og den fine hvedeøl Inedit, som jeg anmeldte for et par år siden. Daura er deres bud på en glutenfri pilsner.
Daura er en klar strågul pilsner på 5,4% alkohol, med et tæt hvidt skum som holdt længe. Proteiner er
Daura Estrella Damm |
I den lidt tynde aroma er der duft af korn og lidt humle duft af citrus. Bitterheden er beskeden, sådan hen ad en Heineken, men i smagen er der en fin frisk bitterhed, i hvertfald i eftersmagen. Der er lidt citrus smag, lidt smag af hvede, samt lidt smag af smørsyre, selvom det er en mørk flaske. Den halvlange eftersmag er overraskende frisk og bitter, hvilket forstærkes af at den er meget tør og har denne svage smag af smørsyre.
Alt i alt synes jeg faktisk at Daura er en ganske glimrende øl, specielt i betragtning af at det er en industripilsner købt billigt i Fakta, så jeg giver den en samlet karakter på 6,5 ud af 10.
Det er ikke ret svært at gøre en øl glutenfri, faktisk skal man blot tilsætte en enzym som ødelægger proteinerne, hvilket samtidigt gør øllen mere klar. De sidste 3 hjemmebryg som jeg har været med til at lave, er fx lavet glutenfri på denne måde. Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan enzymerne påvirker øllen generelt, sådan mht mundfylde og aroma. Denne Daura tyder dog på, at man godt kan få en glimrende øl ud af det, så det er vist værd at undersøge lidt nærmere ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar