02 november 2014

Aggerpils - Daniel Agger pilsner fra Ølfabrikken

Fodboldspilleren Daniel Agger har fået brygget en pilsner og jeg synes faktisk at den er ganske udemærket. Forleden var jeg til ølsmagning med Mik Schack og, blandt mange andre røverhistorier, fortalte han også, at Agger's forældre havde en bar/bodega på Hvidovrevej. Agger skulle derfor altid have været interesseret i øl, hvilket resulterede i, at han for 6-7 år siden forsøgte at få en øl brygget sammen med Apollo Brygggeriet. Dengang spillede Agger dog fodbold i Liverpool, og da holdets sponsor Carlsberg hørte om Agger-øllen, fik de sat en stopper for det. Nu da Agger er flyttet til Brøndby, er øllen genopstået hos Ølfabrikken, altså Harboe.

Aggerpils
Ølfabrikken
Aggerpils er en gylden Pilsner på 5% alk., med et tæt hvidt skum som hurtigt forsvandt. Dåsen er dækket af de samme tatoveringer som Daniel Agger selv, han er tilsyneladende uddannet tatovør, hvilket jeg faktisk synes er meget sjovt fundet på.
Øllen har lidt duft af citrus og græs,  men ellers gør aromaen ikke meget væsen af sig, men det er nok også lidt meget at forvente i en pilsner til 5,-  Bitterheden i aromaen er svag, men i smagen er den faktisk ganske fin, af en lys pilsner. Der er smag af citrus og græs, hvilket er med til at give en ganske ok muldfylde og en halvlang eftersmag, som har en fin bitterhed.
I betragtning af at dette er en øl til 5,- så synes jeg at den er ret god, og giver den derfor en samlet karakter på 7 ud af 10.

Ølfabrikken har før lavet denne type konceptøl, bla. med deres DAD øl. Man må vel nærmest sige at de har fundet en niche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar