10 november 2014

Herslev Granøl - En jule IPA

Nu kommer vi vist ikke uden om det længere, julen nærmer sig, og det er på tide at få smagt på lidt juleøl :) I år er jeg startet i den lette ende, med en jule-IPA fra Herslev Bryghus. For at give lidt julestemning, og friskhed, er den brygget med granskud, men det er hverken gran eller bitterhed som præger øllen.

Granøl
Herslev Bryghus
Granøl er en uklar gylden øl på 5,3% alk, med et luftigt hvidt skum som holdt længe. Aromaen er mild bitter, med en anelse humleduft af citrus og lidt appelsin, samt lidt duft af brød og en antydning af gran. Smagen er heller ikke ligefrem domineret af gran, for det ligger højst og lurer lidt i baggrunden. Det er en frisk øl med en mild bitterhed, smag af korn, citrus, appelsin, samt en lidt sød maltsmag. I den halvlange eftersmag dukker smagen af gran langsomt frem, men det er kun lige nok til, at det giver en særlig form for krydret friskhed. Dette er absolut ikke en normal IPA, for hverken bitterheden eller smagen af humle er særlig kraftig, men det er en udemærket letdrikkelig frokostøl. Jeg synes dog alt i alt at Herslevs Granøl er en ganske udemærket øl, selvom den godt kunne have trukket noget mere humle, og giver den en karakter på 7,5 ud af 10.

Sidste torsdag var det ØJ-dag, hvor ølbarer over hele landet havde mikrobryggede juleøl på hanerne. På Taphouse havde de, blandt hele 58 forskellige juleøl, Herslevs Granøl samt 6 andre Herslev juleøl på fadølshanerne. Så er juleøls sæsonen skudt i gang :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar