21 november 2014

Ridgeway IPA

Ridgeway Brewery ligger i det sydlige England og er opkaldt efter den nærliggende Ridgeway, en slags old-engelsk version af hærvejen. Bryggeren Peter Scholey grundlagde bryggeriet i 2003 og de brygger nu en lang række øl, mest i de klassiske engelske stilarter. Denne IPA er en klassisk engelsk IPA, brygget med Maris Otter malt og engelsk humle.

IPA
Ridgeway Brewery
Ridgeway IPA er en fin gylden IPA på 5,5% alk., med et luftigt hvidt skum som holdt længe. Aromaen er mild bitter, med humle duft af græs, gran og lidt citrus, samt duft af korn og lidt karamel. Som stil er engelske IPA'er knap så bitre, målt i IBU, som de amerikanske IPA'er, og har en langt mindre kraftig humle duft, næsten helt uden citrus og grape. Det passer rigtigt fint på Ridgeway's IPA, for selv om det er en ganske fin aroma, er det en helt anden humleprofil end fx de IPA'er som amagerdrengene er så glade for.
Smagen er rigtigt lækker, med en dejlig bitterhed som bliver hængende i den halvlange eftersmag. Der er smag af malt og lidt mild karamel, samt humlesmag af græs og gran. Malt smagen får øllen til at have lidt sødme, hvilket gør at den har en ganske god mundfylde og en behagelig eftersmag.
Jeg synes at Ridgeway's IPA er en dejlig øl, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Humle er dejligt, men jeg kan nu bedst lide når der er en dybere smag i en IPA. Her passer de engelske IPA'er jo glimrende, ihvertfald når de er så godt lavet som denne. Jeg har de sidste par år hjemmebrygget en IPA af humle fra min have, og den har næsten ingen humlearoma, så det bliver en slags engelsk IPA helt uden citrus og grape aromaer. Men den er nu langt fra at være så smagfuld som Ridgeway's IPA.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar