14 oktober 2014

Total Eclipse - lækker Stout fra Rocket Brewing

Det nye bryggeri Rocket Brewing havde fredag d. 10/10 dansk premiere på deres øl. Ved Kihoskh på Vesterbro var der, under Kulturnatten, opsat fadølsanlæg, så man for en billig penge kunne smage nogle af deres øl, samt få en snak med bryggerne.Det lykkedes mig at snige mig forbi i 30 min, inden jeg søgte ud i Kulturnatten med min familie.

Rocket Brewing ved Kihoskh
Rocket Brewing er startet af Thomas Schönn, Kim Agersten og Ulrik Lehrskov-Schmidt. Thomas var tidligere alt-mulig-mand hos Mikkeleler, hvor han bla. lavede ølsmagninger, web-design og stod for Mikkellers lille prøvebryggeri i Kødbyen. Kim, som har været chefkok hos Mielcke og Hurtigkarl, har lavet håndbryg sammen med Thomas, og efter at de i noget tid havde snakket om at det kunne været sjovt at have et rigtigt bryggeri, fik de 3. manden Ulrik med på vognen og startede Rocket Brewing. Deres øl havde første premiere på Borefts ølfestivallen i Holland, som holdes af bryggeriet de Molen, hvor de fik rigtigt gode anmeldelser.
Hvis du vil vide mere om Rocket Brewing, kan du læse denne glimrende artikel på Beerticker.

Total Eclipse
Rocket Brewing
Total Eclipse er en flot sort Stout på 8,5% alk, med et tæt nøddebrunt skum som holdt længe. I aromaen er der duft af nødder, lidt kaffe, brændt malt og lidt lakrids. Det er en Oatmeal Stout, så den er brygget med lidt havre, hvilket giver fylde og en fornemmelse af sødme, som her dog ikke er med i aromaen.
Smagen er dejligt blød, og har smag af lakrids, brændt malt, lidt kaffe og en god bitterhed til at bakke det hele op. Hvis man forventer i super humlet amerikansk Imperial Stout så bliver man skuffet, for her der en god balance mellem bitterheden og resten af smagen, så det ender som en lækker smagfuld Stout, med en lækker halvlang eftersmag.
Jeg synes at Total Eclipse er en rigtig dejlig og smagfuld øl, og giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Planen for Rocket Brewing er at have 4 faste øl, og så ellers eksperimentere med forskellige enkelt bryg. Fokus er på at øllene er håndbryggede, de kalder det for Manmade Beers, så vi kan nok forvente at se en god strøm af sjove øl flyde fra de nye brygkedler i Haslev.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar