07 oktober 2014

Mikkeller Bar Stockholm

Da jeg for nylig var en tur i Stockholm, fik jeg tid til at besøge den lokale udgave af Mikkeller Bar. Det er en rigtigt flot ølbar, med et fint lille udvalg af øl.

Mikkeller Bar Stockholm
Den første Mikkeller Bar, på Victoriagade i København, åbnede i 2010 og her 4 år senere, er der 2 barer i København samt barer i San Francisco, Bangkok og Stockholm.
Stockholm baren åbnede tidligere i år, under stor bevågenhed fra svenske ølnørder, og har bidraget til at gøre en i forvejen god ølby, endnu bedre.
Baren ligger i området Vasastan og dermed et stykke fra området Södermalm, som er det primære område med ølbarer, men Stockholm er ikke større end at det ikke gør så meget.


Mikkeller Bar Stockholm
Stockholm Baren er, ligesom de andre Mikkeller Barer, lavet i sådan en art Nordisk design, med træmøbler mv.
Det er ikke hyggen de er i højsædet, men derimod det smarte design. (Og selvfølgeligt de gode øl). Jeg er ikke så meget til smart design, men jeg kan godt forstå pointen, nemlig at man vil vise at det er smart at drikke godt øl, og at øl ikke kun er for bodega-segmentet.
Mikkellers hus-artist Keith Shore har bidraget til dekorationen af baren, bla. med en stor mand-kone tegning på endevæggen.
Ølkortet
Mikkeller Bar Stockholm
Der er 20 fadølshaner på baren, hvoraf de første, ligesom på Mikkellers andre barer, er dedikeret til de faste Mikkeller hus-øl. Disse er forøvrigt de samme lige meget hvor man får dem, så en Vasa Pils er altså den samme øl som en Vesterbro Pils.
Resten af udvalget skifter naturligvis ofte, så selv om det ikke var sindsoprivende spændende på den almindelige mandag hvor jeg besøgte baren, kan man også være heldig at finde nogle fantastiske øl, som fx Three Floyds lækre Zombie Dust, som er på hanerne lige i dag. Udvalget kan ses live på barens hjemmeside. Jeg smagte bla. Siren's dejlige Berlinerweisse Calypso, som jeg anmeldte forleden dag.

Stockholm er en rigtig god ølby, med et stort udvalg af forskellige ølbarer spredt ud over byen.
Ud over den klassiske svenske kæde Bishop Arms, som har 7-8 barer i Stockholm, nogle af hvilke er virkeligt gode, har de også både en Mikkeller Bar og Brewdog Bar, Monks Porter House, Bull & Bear, Akkurat, som Ratebeer bedømmer til en af de bedste ølbarer i verden, samt en masse andre ølbarer.
Ja, tro det eller ej, men Sverige er et fantastisk øl-land, og Stockholm kan klart anbefales som mål for en øltur :)

Mikkeller Bar Stockholm
Döbelnsgatan 25
113 58 Stockholm
Åbningstiderne er pt:
Mandag - Søndag 14:00 til 01:00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar