23 oktober 2014

Brewpub Amarillo

På Vestergade, tæt på Københavns Rådhusplads, ligger det hyggelige ølsted Brewpub. Det er en restaurant med eget bryggeri, hvor man kan nyde deres mad og hjemmebryggede øl i en fin lille restaurant eller i deres store gårdhave. Jeg har været forbi for at smage et par øl, og I får her en anmeldelse af en af deres bedst sælgende, nemlig Red Alen 'Amarillo'.

Amarillo
Brew Pub
Amarillo er en kobberrød Red Ale på 6,5% alk., med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. En Red Ale er en øltype som stammer fra Irland, og har en let maltet og let sød smag til at støtte op om bitterheden. Brewpubs øl er, som navnet siger, brygget med Amarillo humle, hvilket giver en aroma af citrus, blomster og lidt græs. Der er også en fin duft af malt og korn, samt en fin mild bitterhed. I smagen er bitterheden mere fremtrædende, men er balanceret rigtigt godt af en let maltet smag som af brød og nødder. Det giver en rigtig god mundfylde. Humlesmagen er af citrus og lidt grape, hvilket fortsætter i den meget lange eftersmag, som bliver rigtigt behagelig bitter fordi bitterheden understøttes af en fin karamel/brød smag. Jeg tror at Amarillo er den bedste Red Ale jeg har smagt, og jeg giver den en samlet karakter på 8/10.

Man kunne tidligere få enkelte af Brewpubs øl på flaske, fx deres Cole Porter, men nu koncentrerer de sig vist om at brygge 'til eget forbrug'. I det nyeste nummer af ØlentusiasteN, nr. 82, er Brewpub med som et af Danmarks 'Oversete Bryggerier', og det kan der være noget om, for det er altså en rigtigt hyggeligt sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar