29 august 2014

Jake fra Bellazzi - Italiensk mikrobryg!

I sommerferien smagte jeg lidt øl fra det italienske bryggeri Bellazzi , og de var virkeligt gode. I får her en anmeldelse af deres Pale Ale med det ligefremme navn 'Jake'.

Jake
Bellazzi
Jake er en flot gylden Ale på 5,5%, med et tæt hvidt skum som hurtigt forsvandt. Da øllen er brygget med de New Zealandsk humler Pacific Jade og Kohatu, kalder Bellazzi den for en Pacific Pale Ale. Den flotte tegning på etiketten tror jeg forestiller en råbende maori kriger.
Aromaen har en fin mild bitterhed og masser af lækker duft af citrus, melon, eksotisk frugt og en antydning af grape. Det er en lækkert frisk og letdrikkelig Ale, med masser af humle duft og smag. I smagen giver den meget humle en rigtig god bitterhed, en lækker mundfornemmelse og en lang frisk eftersmag. Ofte synes jeg at øl som kun smager af humle er lidt kedelige, men når humlesmagen som her er frisk og lækker, uden at være overdøvende eller prætentiøs, så er der altså ikke meget som kan slå en god Pale Ale.
Jeg synes at Jake er en rigtigt lækker øl, og giver den en karakter på 8,5 ud af 10.

Selvom sommerferien forlængst er forbi, og rekordtemperaturerne er reduceret til et fjernt minde, er det stadigt lækkert med en dejligt humlet øl.
Skål !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar