21 juli 2014

Kølster's 12 Haner

På Rantzausgade 56, ikke langt fra Ølsnedkeren og Mikkeller & Friends på Nørrebro, åbner Esben Kølster inden længe ølbaren 'Kølster's 12 Haner', dedikeret til øl fra Kølster Øl & Malt. Det synes jeg lyder utroligt spændende, så jeg ringende til Esben for at høre lidt om den kommende ølbar

Esben er søn af Per Kølster, og har i det små været med til at brygge siden Per begyndte at brygge øl, vist tilbage omkring år 2000. Nu er Per ved at have så mange 'jern i ilden', bl.a. bruger han meget tid på at være formand for Økologisk Landsforening, at det er svært at finde tid til selv at brygge. Esben har derfor siden september været i lære som brygger, og er bl.a. med i Per's arbejde med at brygge øl uden humle til det spændende projekt Nyt Nordisk Øl. Esben er desuden musiker, og har bl.a. været sanger i ska-bandet Skalar. Der er dog ingen planer om at have levende musik i den nye ølbar, selvom det selvfølgeligt kunne være sjovt.

Rantzausgade 56
Billede fra Google Streetview
Der er underskrevet lejeaftale for lokalerne på Rantzausgade, så selvom alle tilladelser fra Kommunen endnu ikke er i hus, håber Esben at Kølster's 12 Haner kan være klar til at åbne i september. Barens fine navn kommer sig af, at Esben, fra en bar på Bakken, har skaffet 12 flotte fadølshaner, som han mener er nok 100 år gamle.
Baren får en pæn størrelse, og da den ligger på et afskåret hjørne er der også et stort udendørs område, som Esben har søgt om tilladelse til at lave udeservering på. Det er planen at servere tilbehør som ost, pølse og nødder, men med tiden vil der også blive indrette et varmt køkken, så de kan servere noget godt øl-mad.

Afslutningsvis fortalte Esben Kølster, at han er meget spændt og glæder sig til at åbne 'Kølster's 12 Haner'. Vi andre glæder os også, og håber at det bliver en rigtigt hyggelig ølbar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar