17 juli 2014

Aarstidernes Øl

Den økologiske grøntsagspusher Aarstiderne har Per Kølster boende på deres gård Krogerup Avlsgård, hvor han bla. fortsætter sit arbejde med økologisk korn og øl. Kølsters øl er derfor blevet en del af Aarstidernes sortiment, og for at følge med efterspørgselen har han lavet et samarbejde med Herslev Bryghus, som jo også brygger økologisk, om at brygge bla. denne Aarstidernes Øl.

Herslev og Per Kølster har samarbejdet om opskriften på Aarstidernes Øl, som er brygget med Pallas, den byg-sort som Per Kølster har arbejdet med i mange år. Byggen er dyrket og maltet på Krogerup Avlsgaard, hvorefter øllen er brygget på Herslev Bryghus.
Øl
Herslev Bryghus / Kølster
Det er en flot kobberrød lagerøl på 5,3% alk., med et luftigt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. Etiketten er fin og simpel, men jeg synes måske at selve navnet 'Øl' er lidt skørt. Det er selvfølgeligt en fin information, for jeg havde formentligt ikke købt det hvis det ikke havde været Øl.
Aromaen har duft af karamel, lidt nødder, korn, samt en svag bitterhed med duft af citrus og græs. Det er en ganske fin aroma for en Lagerøl, og det samme gælder for selve smagen, som er fin, klar og smagsfuld af en 'simpel' lagerøl at være. Der er smag af citrus, korn, lidt karamel, lidt nødder og en svag sødme til at binde det hele sammen. Bitterheden er lav, men den er ganske udemærket af en lagerøl, hvor det jo ikke er meningen at bitterhedem skal være dominerende.
Jeg synes at Aarstidernes Øl er en ganske fin lagerøl, og giver den en karakter på 7,5 ud af 10.
Det er ikke en øl for humle-fanatikere, men passer nok bedst som bare en let-drikkelig økologisk øl. Hos mig tæller hele jeg-har-sgu-selv-dyrket-kornet-tingen også op, for det synes jeg er rigtigt sejt.

Inden for nærmeste fremtid åbner der en Kølster ølbar på Nørrebro, styret af Esben Kølster. Forhåbentligt får de et spændende udvalg af Kølster Øl, så det bliver muligt at smage lidt på de mange spændende økologiske 'eksperimenter' fra Kølster Øl & Malt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar