03 april 2014

Old Foghorn fra Anchor Brewing

Californiske Anchor Brewing var en af spydspidserne i den amerikanske ølrevolution, og flere af deres øl anses nu for amerikanske klassikere, jo måske endda typeeksempler på øl. Det gælder fx deres Steam Beer og til en vis grad også deres barleywine Old Foghorn.

Old Foghorn
Anchor Brewing
Det er en uklar nøddebrun Barley Wine på 10% alc, med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. Jeg kan godt lide den lille buttede flaske, så selvom etiketten måske er lige lovlig simpel, synes jeg at det er en flot øl.
Aromaen var rigtigt god, med duft af malt, belgisk gær og en mild bitterhed. Jeg forventede en kraftig amerikansk bitterhed, men blev positivt overrasket over at den var forholdsvis mild og balanceret.
Smagen er ret kraftig, med en let krydret smag af malt, belgisk gær, figen, lidt alkohol og en oxideret smag af træ. Så vidt jeg kan læse mig til, er den ikke lagret på trætønder, men det smager næsten sådan. Old Foghorn er brygget med Cascade humle, og endda tørhumlet, så i en frisk flaske må der være masser af humle duft og smag, men i denne flaske var det aftaget til blot at skabe en fin balance. Jeg synes at mundfylden var fantastisk god, og i den halvlange eftersmag var der malt, alkohol og lidt bitterhed.
Old Foghorn er en rigtigt lækker øl og jeg gav den en karakter på 8,5 ud af 10.

2 kommentarer:

 1. Hej Brian. Jeg synes også det er en glimrende øl. Jeg har ikke kunne finde den her i Aalborg. Hvor har du købt den - jeg skal nemlig gerne bruge den til en ølsmagning, hvor emnet er "Jorden rundt på 8 øl". Og Phileas Fogg kommer netop til San Francisco

  SvarSlet
 2. Hej Steen
  Jeg kan desværre ikke huske hvor jeg købte den, men det var sikkert i BarleyWine.
  God fornøjelse med ølsmagningen :)
  Vh,

  SvarSlet