15 april 2014

Beer Geek Vanilla Shake

Mikkellers klassiske Beer Geek Breakfast har udviklet sig til en hel serie af øl, med mange slags eksperimenterende ingredienser og forskellige fadlagringer. Jeg har tidligere anmeldt Beer Hop Breakfast, hvor øllens store kaffesmag er balanceret af en ret kraftig bitterhed, og i denne anmeldelses hovedperson, Beer Geek Vanilla Shake, er denne balance opnået på en anden måde, nemlig ved at tilsætte vanilje. Det er meget populært at putte vanilje i Stouts, og med god grund, for hvis man ikke overdriver det, giver det en rigtig lækker smag i baggrunden.

Beer Geek Vanilla Shake er en kaffesort Stout på 13% alc, med et tæt nøddebrunt skum som hurtigt forsvandt. Jeg er normalt ikke så vild med Keith Shores etiketter, sådan er smag og behag jo så forskellig, men på denne øl synes jeg at det hele passer fint sammen, og der er i det hele taget en ganske flot øl.
Aromaen er utroligt lækker, med duft af chokolade, lakrids, lidt kaffe, en balanceret bitterhed, en antydning af vanilje og overraskende lidt alkohol sødme i betragtning af de 13% alkohol. Smagen er ret kraftig, med kaffe, lakrids, chokolade, vanilje, en god balanceret sødme og en rigtig god bitterhed. Mundfornemmelsen er utroligt god, og i eftersmagen går alle smagsindtrykkene op i en højere enhed, så sødme, bitterhed, lakrids og vanilje efterlader en skøn eftersmag.
Jeg synes at Beer Geek Vanilla Shake er en utroligt lækker øl, faktisk den bedste Mikkeller øl jeg har smagt længe, og giver den en karakter på 9 ud af 10.

Mikkeller er for længst blevet kult, og det bliver nok ikke mindre vildt, når de inden for nærmeste fremtid åbner en brewpub i København, som de skal eje sammen med det amerikanske bryggeri Three Floyds. Det er formegentligt verdens mest hypede bryggeri, så når deres øl bliver at få på fad i København, ja så vil ølnørder fra hele verden flokkes til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar