30 april 2014

Hoegaarden Grand Cru

En almindelig Hoegaarden er måske ikke noget særligt, men deres Grand Cru er en rigtigt lækker øl. Det er belgisk Blonde, som på samme måde som med deres Verboden Vrucht, er brygget med de krydderier som også tilsættes deres Wittbier, altså koriander og curacao skaller.

Det er en flot ravgylden Ale på 8,5% alc, med et luftigt hvidt skum som hurtigt forsvandt. Aromaen er ret sød, med duft af citron, lidt appelsin, lidt træ, og noget af det frugtige fra hvedeøl, så jeg tror at den er brygget med hvedeøls gær.
Smagen er også ret sød, men på en balanceret måde da der er masser af smag. Den er faktisk ok bitter af en belgisk øl, med en fin smag af humle, men det er den frisk krydrede smag som er mest fremtrædende. Mundfornemmelsen er rigtigt god, og den halvlange eftersmag er rigtigt lækker, med et fin frisk bitterhed.
Jeg synes at Hoegaarden Grand Cru er en rigtigt lækker øl, og giver den en samlet karakter på 8,5 ud af 10.

Jeg købte denne flaske i den skønne delikatesse forretning Thirion, som ligger på Prinsessegade på Christianshavn. Det er en ganske lille forretning, men de har nogle dejlige belgiske varer, bla. pølser, ost og chokolade, og et fint lille udvalg af belgiske øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar