14 februar 2014

Bock Bunny - Påskeøl

Da Kvickly i efteråret afholdt ølvalg var øllen Ale nr. 1 blandt kandidaterne, fra nogen som kaldte sig De Jyske Bryghuse. Bag dette stod Randers Bryghus, Vejle Bryghus og selskabet/foreningen Bryggerigaarden, som Vejle Bryghus er en del af. De Jyske Bryghuse, minus Randers Bryghus som siden er hoppet ud, har nu indtaget COOP med et stort sortiment af øl, som ser ret spændende ud. I Superbrugsen har jeg købt deres Bock Bunny - Easter Bock, som desværre viste sig at være lidt kedelig.

Bock Bunny
De Jyske Bryghuse
Bock Bunny, retsag uundgåelig, er en nøddebrun lagerøl på 5,5% alc, med et luftigt flødefarvet skum som holdt længe. Aromaen er ret svag, med duft af karamel, citrus, lidt krydret fra malten og en lille smule bitterhed. I smagen er det også karamel som dominerer, med kun en mild citrus bitterhed og lidt krydret malt smag. Det er en halvtynd smag som ikke forbedres meget i eftersmagen, hvo der dog er en smule bitterhed bag karamelsmagen.
Folk som er glade for Tuborgs Julebryg vil sikkert synes at Bock Bunny er en glimrende øl, men hvis man ikke er fan af karamel-øl er den ikke meget værd. Det er jo ikke direkte en dårlig øl, men Bock Bunny har ikke meget at gøre med Bock øl og er jævnt kedelig, så jeg giver den en karakter på 6 ud af 10.

De Vestjyske bryghuse skiftes til at gå konkurs, så er lidt svært at følge med i hvem der eksisterer for tiden. Det er selvfølgeligt også lige meget, bare der kommer nogen øl, og helst nogen med lidt smag. Jeg må prøve at skaffe nogle flere øl fra De Jyske Bryghuse og se om de skulle være bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar