24 februar 2014

Frederiks Påske fra Indslev Bryggeri

Normalt kan jeg godt lide hvedeøllene fra Indslev, men deres Frederiks Påske er jeg ikke så imponeret over. Jeg tror dog at den vil passe rigtigt godt til en påskefrokost, hvilket vel også er meningen :)

Frederiks Påske
Indslev Bryggeri
Frederiks Påske er en gylden hvedeøl på 5,5% alc, med et luftigt hvidt skum som hurtigt forsvandt. Aromaen er let og frisk, med duft af lidt hvede, citrus og en græs bitterhed. Der er kun meget lidt af den frugt/banan-agtige duft som hvedeøl normalt har, og den dufter mere som en pilsner, så man skulle næsten tro at der ikke er brugt almindelig hvedeøls gær.
Smagen er også meget enkel og frisk, med smag af citrus/appelsin og lidt smag af hvede. Hvedeøllene fra Indslev har normalt en rigtig god balance mellem en dyb hvedesmag og en balanceret sødme, men her er der fokus på det klare og friske, og øllen er helt klart lavet til at passe til en påskefrokost.
Jeg giver Frederiks Påske en karakter på 7 ud af 10.

Den klassiske påskeøl er jo den tyske Paulaner Salvator, som er en mørk undergæret bockøl med masser af smag, men hvis man synes at denne type øl er lidt for mørk til at passe til en sildemad, så er Frederiks Påske sikkert et godt alternativ. Med dens kun 5,5% alc passer den også fint til de mange snaps som sildene skal skyldes ned med.
Højt Skum!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar