13 september 2013

UnderDog - Atlantic Lager

En god lagerøl er ikke sådan at kimse ad, der er jo en grund til at pilsner øl gik hen og næsten udkonkurrerede alle andre øltyper. Blandt industribryggerierne skal man dog lede længe efter ordenligt lagerøl, for her har den høje fokus på effektivitet nærmest udraderet alt smag og fylde.
Man kan dog sagtens lave en god lagerøl, selvom det efter sigende ikke er helt nemt at ramme en god balance, og mange amerikanske bryggerier har en på programmet. Underdog er en godt humlet lagerøl fra Flying Dog

Underdog er en rigtigt flot ravgylden øl på 4,7% alc, med et luftigt hvidt skum som holdt længe. Jeg kunne
Under Dog
Flying Dog
rigtigt godt lide aromaen, som var utroligt kraftig af en lagerøl mens den samtidigt var ret frisk. Der var duft af melon, korn, græs, eksotisk frugt og en smule grape, og det er jo en del af en undergæret øl.
Smagen er simpelthen fantastisk, og er meget kraftig af en undergæret øl. Ja faktisk så meget, at man skulle tro at der er brugt alternative brygningsmetoder, som fx gæring ved høj temperatur som i en Steam Beer. En del af smagen stammer også fra, at den er brygget med både pilsnermalt, rug og hvede. Bitterheden er ikke så høj, 28 ibu, men der er masser af  humlesmag af melon, citrus, eksotisk frugt og grape, som fortsætter i en meget lang eftersmag.
Dette er en af de mest smagfulde undergærede øl jeg nogensinde har smagt, og jeg gav samlet Under Dog en karakter på 9/10.

Øl:
UnderDog
Bryggeri:
Flying Dog
Øltype:
Lagerøl (undergæret)
Alk.:
4,7%
Købt:
Fakta

Ingen kommentarer:

Send en kommentar