By Udder Means To Øl |
Aromaen er helt utroligt lækker, med duft af malt, lidt kaffe, lidt mælkesødme og en dyb aromatisk duft sådan hen ad hvordan en belgisk Abt dufter. I smagen er der også en antydning af mælkesødme, mest i eftersmagen, men det er svært at spore, fordi resten af smagen er meget meget kraftig. Der er en stor mørk smag af kaffe, samt smag af malt og mandler. Der skulle ikke være tilsat kaffe, så smagen må stamme fra en stor mængde mørk/sort malt. Der er en temmelig stor kaffe/kakao bitterhed, som fortsætter i en meget lang eftersmag, som også er krydret. På trods af at det er en milk-stout synes jeg at øllen er ret tør og bitter, det er som om mælkesødmen er den tørre sødme som jeg forbinder med flødepulver. Men det er ikke dårligt, slet ikke, for smagen og mundfornemmelsen er simbelthen fantastisk.
Jeg giver By Udder Means en karakter på 9/10.
Efter at have været hjemmebryggere siden 2005, startede Tobias Emil Jensen and Tore Gynther i 2010 bryggeriet To Øl, stærkt hjulpet af deres gamle fysik lærer, en vis Mikkel Borg Bjergsø. Takket være Mikkels kæmpe distributionsnet var bryggeriet en succes fra starten, og produktionen, som vist primært foregår hos De Proef, nærmer sig 200.000 liter om året. Deres øl fås som regel på fad på ølbaren Mikkeller & Friends, som Tobias og Tore er medejere af.
Tæt skum på By Udder Means |
Øl:
|
By Udder Means
|
Bryggeri:
|
To Øl
|
Øltype:
|
Stout
|
Alk.:
|
7%
|
Købt:
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar