10 september 2013

Doggie Style - Classic Pale Ale

Det amerikanske bryggeri Flying Dog har en stor stjerne hos Systembolaget, og ikke uden grund, for de laver nogle rigtigt gode øl, specielt i betragtning af prisen. I den eksotiske butik 'Fakta', har jeg fundet 3 øl fra Flying Dog, hvilke jeg vil anmelde over de næste dage.

Flying Dog blev grundlagt i 1990 af George Stranahan, som hævder at have en Ph.D. i astrofysik, og hans gode ven Richard McIntyre.  Det startede som en brewpub i Aspen i USA, men de flyttede i 2008 hele produktionen til Maryland, hvor de nu brygger ca 5,5 mio liter øl om året. Deres syrede etiketter tegnes af  Ralph Steadman, som vi kender fra illustrationerne til Hunter S. Thomsons bøger, fx den vanvittige Fear and Loathing in Las Vegas. George Stranahan og Hunter S Thomson var naboer i Colerado, og da de delte mange interesser, fx sprut og dynamit, blev de gode venner.  Flying Dog har opkaldt en øl efter ham, og da Thomson stod fader til den såkaldte Gonzo-jounalistik, hedder øllen Gonzo Imperial Porter. Det er en rigtig god porter, som er i det faste sortiment på Systembolaget i Sverige.

Doggie Style
Flying Dog
Denne anmeldelses hoverperson er dog deres Pale Ale kaldet Doggie Style, hvis etikette prydes af en meget syret tegning af en hund med vinger.
Det er en flot ravgylden øl  på 5,5% alc, med et luftigt hvidt skum som holdt længe. Aromaen var rigtig god, med duft af korn, melon, citrus, og en antydning af grape, som giver den en frisk bitter, men også lidt sødlig, aroma.
Der er noget frisk krydret over smagen, som er domineret af masser af humle, og der må være brugt godt med aroma humle, for bitterheden er ikke speciel kraftig, på trods af al humlesmagen. Der er smag af melon og grape, og jeg kan forestille mig, at hvis man fik øllen frisk, ville disse smage nok være meget kraftige. Øllen har er en rigtig god mundfylde og en halvlang eftersmag, hvor bitterheden dominerer.
Jeg synes at Doggie Style er en rigtig god øl, specielt i betragtning af at jeg gav under 20,- for den, og gav den en karakter på 8/10.


Øl:
Doggie Style
Bryggeri:
Flying Dog
Øltype:
(Amerikansk) Pale Ale
Alk.:
5,5%
Købt:
Fakta

Ingen kommentarer:

Send en kommentar