12 juni 2013

John's Hotdog Deli

Normalt anmelder jeg jo ikke mad, men som dem som følger Højt Skummendes Facebook ved, er jeg vild med Johns Hotdogs Deli, så for ham vil jeg gøre en undtagelse. Engang var danmark overklistert med pølsevogne, så hver lille flække i landet havde en, men nu er der blevet noget længere imellem dem. Og med god grund, for de plastik-indpakkede industriaffalds produkter som normale pølsevogne sælger som pølser, er så ringe at man enten skal være voldsomt sulten eller godt beruset, før man vover at spise det. Hos John serveres der slagterpølser med hjemmelavet tilbehør. Sådan.

John´s Hotdog Deli
John Michael Jensen har i 7 år haft pølsevognen Johns Hotdog Deli, og det er ikke en helt normal pølsevogn.
Ud over de normale hotdogs varer, som en ristet med det hele og en Cocio, laver John også hjemmelavet tilbehør, som serveres til hans Ugens Hotdog. Og det er gode sager, ikke mindst fordi det ofte er lavet med øl.

Han samarbejder ofte med restauranter og bryggere, så hans hotdogs fx har været at finde på Mikkellers ølfestival Copenhagen Beer Celebration. Sidste år serverede han der den Ole Madsen inspirerede Gold Digger hotdog, med bladguld, og i år stod den på et sæt af 3 fantastiske mini hotdogs, med forskellig ølinspireret tilbehør. John er egentligt uddannet konditor, hvis ikke det er en røverhistorie fra Amager, så i maj måned lavede han 4 fine kager til Amager Bryghus, da de lavede samarbejdsbryg med nogle af verdens bedste bryggerier.
Her er et par eksempler på de hotdogs jeg har nydt hos ham. Disse er begge med pølser fra Steff Houlberg, men der er også jævnligt pølser fra fx Holbæk Slagteren.

Ugens hotdog i uge 22 var rigtig god. Big & Spicy pølsen fra Steff Houlberg var faktisk lækker, og passede godt til den hjemmelavede sennep med Mikkellers boghvede Barleywine. Remouladen var også ganske fin, men jeg er mere til sennep, og her var der smæk for alle pengene, da den både var stærk og havde masser af smag.
Kimchi er en koreansk version af sauerkraut, bare lavet med grøntsager istedet for hvidkål, altså lidt ligesom pickles, bare gæret i stedet for syltet. Vel. Det smagte rigtigt godt på hotdogen.

Ugens Hotdog uge 24
I denne uges hotdog er tilbehøret lavet med øl fra Amager Bryghus. Sennep'en er lavet med Sloth, den dovne Pale Ale, og selv om den ikke er specielt stærk, har den en rigtig god struktur og smag. Rødløgene på toppen er syltet i Wrath, den fesent-vrede Saison øl, og har faktisk en meget fin syrlig ølsmag. Pølsen er ikke noget særligt, men alt i alt er det stadigt en rigtig god hotdog.

Normalt står Johns Hotdog på Axeltorv i København, men da der er et stort byggeprojekt i gang der, er hans plads nu ved Tivoli indgangen til Hovedbanegården. Det er en dele plads, så man kan kun finde ham der fra om tirsdagen i lige uger. Hvis du kommer forbi Hovedanegården i en lige uge, så snyd ikke dig selv for en Hotdog i verdensklasse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar