01 september 2011

Frugtig Biére Rouge fra Bryggeriet Skovlyst

Jeg har smagt en del forskellige øl fra Skovlyst, og jeg synes at de er af lidt svingende kvalitet. Nogle er gode, og andre er ret kedelige. Denne Biére Rouge er heldigvis en af de gode.

Bryggeri-restauranten Bryggeri Skovlyst ligger I Hareskoven nord for København. Skovlyst laver nogle unikke øl, hvor man bruger fx gran og bær fra skoven, og var vist en overgang ret populære. Succeen fik imidlertid bryggeriet til at udlicitere hoveddelen af brygningen til Polen, hvilket man ikke lige tænkte på at skrive på flaskerne... øh... Det gjorde dem naturligvis upopulære, og det var bla. en del diskussion om det i Danske Ølentusiaster, som naturligvis ikke var så tilfredse med at Skovlyst, og andre bryggerier, giver udtryk af at være danske mikrobryggerier, men brygger deres øl i udlandet. Denne øl er dog brygget i Danmark, da den er fra deres Limited Edition serie, som de selv brygger.

Biérre Rouge
Bryggeriet Skovlyst
Biérre Rouge er på hele 12% alc, og er angiveligt en Barley Wine. Der er ingen information om hvordan øllen er brygget, men det er en meget letdrikkelig øl, i betragtning af de 12%, og der er tilsat ekstrakt fra skovbær. Idéen er at øllen skal minde om vin, Biérre/Vin Rouge, og skal kunne bruges som et alternativ til rødvin, og det synes jeg er lykkedes ganske godt.
Det er en rigtig flot øl, klar og nærmest rubinrød. Skummet var hvidt og luftigt, og forsvandt med det samme.
Jeg kunne rigtigt godt lide aromaen, som havde dufte af frugtig humle, jordbær, vin, og noget sødligt som vingummi. Det eneste den ikke duftede så meget af var øl.
Jeg syntes at smagen var ganske god. Det var ikke sådan at øllen direkte smagte af saftevand, men der er en stor syrlighed fra bærrene, som gør øllen meget vinagtig. Jeg tøver lidt med at sige rødvins agtig, da jeg synes at rødvin er forfærdeligt surt, og det er Biérre Rouge ikke. Mundfornemmelse var også ganske god, frisk og boblende, men ikke for meget.
Barley Wine er normalt forholdvis bitre, for at danne balance med sødmen fra den høje alcohol, og det er nok fraværet af denne bitterhed, i samspillet med den syrlige sødme fra bærrene, som gør at Biérre Rouge minder om vin.
Jeg synes at det er en ganske sjov øl, men jeg har ikke rigtigt noget ønske om at drikke øl der smager som vin (så ville jeg nok have en vinblog i stedet for en ølblog). Jeg lander derfor på en karakter på 7,5 ud af 10.

Diskussionen om hvorvidt danske mikrobryg bør brygges i Danmark synes jeg er lidt fjollet. Mikkeller brygger jo fx i Belgien, og det ser de færeste vel et problem i. Problemet er naturligvis bare hvis man ikke fortæller det tydeligt, og bare lader folk tro at det er øl brygget i skønne omgivelser i Hareskoven... det er lamt...

2 kommentarer:

 1. Hej Biran,

  Tak for indlægget.

  Har du et fif til, hvordan en bondeknold fra Jylland kan få fingre i denne "saftevand"? Hvor købte du den?

  Vores herreklub afholder vinsmagning om et par uger og det er altid populært at have noget alternativt bryg med. :o)

  Vh. Morten fra Randers

  SvarSlet
 2. Hej Morten Fra Randers
  Jeg købte den i Super Best. Har I dem ovre hos jer? På Skovlysts hjemmeside skriver de, at øllene findes i førende supermarkeder i hele landet :)
  Hvis du sender mig en mail, kan jeg alternativt prøve at skaffe et par flasker, og sende dem til dig.
  Vh Brian fra Hedehusene ;)

  SvarSlet