08 juni 2017

Westbrook´s One Claw Pale Ale

Øl fra det amerikanske bryggeri Westbrook har i flere år været meget efterspurgte, og bryggeriet hører da i følge Ratebeer Best listerne også til i blandt verdens 100 bedste. Det er dog sjældent jeg køber deres øl, da de i Danmark er forholdsvis dyre, og har været så længe undervejs fra USA at de ikke er ret friske. For nyligt gjorde jeg dog en undtagelse, og købte en dåse af deres One Claw Pale Ale. Den var slet ikke så ringe.

One Claw er en ravgylden Pale Ale på 5,5% alk, med et luftigt hvidt skum der holder længe. Den er brygget med rug, hvilket giver en rigtig fin aroma af malt, men heldigvis ingen duft af rugbrød. Der
One Claw Rye Pale Ale
Westbrook
er en udemærket humleduft af citrus, gran, melon og lidt eksotisk frugt a la ananas. Men kun en smule. 
I smagen bliver bitterheden mere fremtrædende, og humlesmagen bliver langsomt domineret af grapefrugt. Øl som denne skal nydes mens de er friske, og på denne dåse har Westbrook skrevet 'Enjoy within 90 days'. De 90 dage er desværre forlængst gået, da øllen blev brygget i december 2016. Så i en frisk øl ville humlesmagen være endnu tydeligere end i denne dåse, og måske endda helt overdøve maltsmagen. 
One Claw er en dejligt smagfuld øl, med en god mundfylde og en halvlang bitter eftersmag, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Westbrook Brewing er et af de mange amerikanske bryggerier som laver rigtigt gode humlede øl. Frisk humle smager dog klart bedst, så selv om One Claw er en dejlig øl, vil jeg anbefale at vælge øl fra et dansk bryggeri.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar