Normalt kan øllene kun købes i lokale forretninger i Gilleleje, men hos Økovejen kan man altså købe dem online.
Øllene bærer alle navne som knytter sig til området omkring Gilleleje. De har en udemærket pilsner som hedder Bolværksmatrosen, en lidt tynd hvedeøl som hedder Fiskerpigens Sang, en dejligt bitter og smagfuld Red Ale som hedder Røde Mor Grib, en porter kaldet Fyrmester Faber, samt en IPA kaldet Ostindienfareren. I får her en anmeldelse af de 2 sidste.
Fyrmester Faber er en kaffesort porter på 6,5 % alk, med et luftigt lysebrunt skum. Etiketten er lige lovligt simpel, men den har da en fin historie om fyrmesteren bag øllens navn, samt klar infomation om hvor øllen er brygget.
Fyrmester Faber Gilleleje Bryg |
I den dejlige aroma er der en let krydret duft af malt, chokolade, samt lidt lakrids. Det er en fin dyb porter aroma, og smagen har også alt det som en god porter skal have. Der er smag af lakrids, chokolade, lidt krydret smag fra malten, samt kaffesmag som er med til at give en udemærket bitterhed. Jeg tvivler på at der er tilsat hverken lakrids, chokolade eller kaffe, men al denne smag kommer fra en rigtig god brug af mørk ristet malt. Den fine dybe smag hænger ved i en halvlang eftersmag med en god bitterhed.
Jeg synes at Fyrmester Faber er en rigtigt god porter, og giver den derfor en karakter på 8,5 ud af 10.
Ostindiensfareren er opkaldt efter et handelsskib som engang stødte på grund ved Gilleleje. Det er ikke så tit at ting blive opkaldt efter skibsforlis, men det er åbenbart ikke noget problem i en fiskerby :)
Oestindienfareren Gilleleje Bryg |
Det er en uklar gylden IPA på 5,6% alk, hvilket på siges at være i den lave ende for øltypen. Der er heller ikke en videre kraftig aroma, men den har stadigt en ok bitterhed og en fin humleduft af citrus, gran og blomster. Der er en fin duft af lyst malt, eller brød, hvilket er med til at give en dejligt fyldig aroma. Oestindienfareren er brygget med kamille og lynghonning, hvilket jo godt kan få en til at tro at den vil være forholdsvis parfumeret. Det er heldigvis ikke tilfældet, men jeg tror at tilsætningerne bidrager til blomstersmagen fra humlen, og til at gøre øllen let og frisk. Der er en fin engelsk bitterhed, med humlesmag af citrus, blomster og gran, hvilket fortsætter i den halvlange eftersmag, sammen med lidt blomster sødme. Oestindienfareren er ikke en vild og voldsom IPA, men er en dejligt velsmagende øl, med en fin lav bitterhed. Jeg giver den en karakter på 7,5 ud af 10.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar