18 juni 2017

Mark the Mystic Plum på Ølfestivallen

På Ølfestival 2017 medbragte Herslev Bryghus en række nye øl lavet af Herslevs nye brygmester Tim Rose, så jeg var et smut forbi for at smage et par stykker af dem. De var alle gode, men specielt en stak ud, nemlig deres Mark the Mystic Plum.

Tim Rose hos Herslev Bryghus
Tim Rose hos Herslev Bryghus
Ølfestivallen 2017
Serien af Mark øl er Herslevs stolthed. De er en udløber af deres meget omtalte Hø-øl, som tilsættes hø under gæringen, og på den måde laver en form for spontan, eller i hvertfald syrlig, gæring. The Mystic Plum kommer fra den fadlagerede udgave af Mark øllen, og er så lagret på whiskey fade med blommer fra bryggeriets have. Det lyder jo spændende.
The Mystic Plum er en flot gylden øl på 11% alk. Aromaen er let syrlig, med en duft af frugt som godt kunne minde om mirabelle blommer. Der er ikke noget direkte duft af whiskey, men i selve smagen kan man godt ane lidt, men smagen er dog så dyb og frugtig, at whiskey'en kun er støttepædagog. Der er smag af træ fra fadlagringen, og der er en dejlig blød smag af frugt, som bliver afrundet af en let syrlighed.
Jeg synes at Mark The Mystic Plum er en rigtigt lækker øl, og giver den derfor en karakter på 9 ud af 10.

De sidste par uger har der desværre ikke været meget tid til øl, så jeg har ikke fået skrevet noget om Ølfestivallen før nu. Jeg smagte dog naturligvis masser af dejlige øl, og fik snakket med en masse bryggere, bl.a. lidt med Tim og Tore fra Herslev Bryghus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar