28 september 2012

1795 Dark Lager - tjekkisk maltøl

Ikke alt som glimter er guld, og ikke alle pilsnere fra Tjekkiet er guld værd. Jeg er ellers vældig glad for mørke pilsnere, om de så er tyske eller tjekkiske, men denne 1795 Dark Lager fra Pivovar Samson er der altså ikke meget ved.

1795 Dark Lager
Pivovar Samson sa
1795 Dark er en kastaniebrun pilsner på 4,5% alc, med et tæt lysebrunt skum som holdt længe. Jeg kan godt lide øl med god maltsødme, så jeg syntes faktisk at aromaen var ganske god. Der er duft af karamel, malt, saaz humle, og en vis bitterhed, som dog ligger godt gemt bag den søde malt duft.
I smagen fik malt sødmen virkeligt overtaget billedet, selvom der også var lidt smag af nødder og rosiner. Der er en bitterhed et sted i baggrunden, men den kommer først rigtigt frem i eftersmagen, hvor den kunne mærkes bagerst på tungen.
Jeg synes altså ikke at der er meget mørk pilsner over øllen, men at den derimod minder mere om en dansk Maltøl. Nu kan jeg faktisk rigtigt godt lide maltøl, men så vil jeg altså hellere have en klassisk Malt Øl fra Vestfyn. Jeg gav 1795 Dark en samlet karakter på 6,5/10.

Jeg bager jævnligt rugbrød, og bruger her som regel maltøl. Det kunne da være at jeg skulle prøve at bruge en 1795 Dark næste gang, bare for afvekslingens skyld.

3 kommentarer:

 1. Til stor forundring så jeg at 1795 dark lager i dåse havde et indhold ad E-954 (sødestoffet Saccarin) - det er jo snyd
  Mvh Hans Chr. Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha, det har jeg søreme ikke set.
   Men... det er jo mange typer øl som tilsættes sukker, fx er næsten alle belgiske øl brygget med kandis.
   1795 er åbenbart også brygget med tilsat sukker :)

   Slet
 2. Det er da en fantastisk god øl,vi er en 10 stykker der samles over en god øl og der er 1795 en af favoritterne

  SvarSlet