29 september 2016

Alsatian Blonde fra Beer Here

En af mine venner besøgte for at par uger siden Bornholm, hvor han bl.a. kiggede forbi Penyllan. Penyllans egne øl er ikke klar endnu, da de skal lagres længe før de bliver drikkeklare, men heldigvis var der masser af gode Beer Here øl. Blandt disse var en øl brygget til en lokal Bornholmer festival, som jeg desværre ikke kender. I får her en anmeldelse af Alsatian Blonde, som er en blonde øl brygget med lavendel. Og det er slet ikke så skidt som det lyder :)

Alsatian Blonde fra Beer Here
Alsatian Blonde
Beer Here
Alsatian Blonde er en fin gylden Ale på 4,5% alk. Etiketten er ret simpel, uden den sædvanlige Beer Here tegneserie tegning, men det skyldes jo nok at den er brygget til et specielt Bornholmer arrangement.
I den fine aroma er der duft af lys malt, lidt blomster, samt noget næsten honning-agtigt. Der er kun en lav bitterhed i aromaen, men dog nok til at give lidt modspil. I smagen er bitterheden dog ganske fin, og har humlesmag af citrus og blomster. Der er en god smag af malt, hvilket den tilsatte hvedemalt nok bidrager til. Lavendel kan være farligt parfumeret, så jeg blev meget lettet over, at Alsatian Blonde ikke smager sådan direkte af lavendel, men blot har en fin let blomster-agtig smag. Sammen giver det en rigtig god mundfylde, samt en bitter og krydret eftersmag, som holder forholdsvis længe.
Når man læser at en øl er brygget med lavendel, er der god grund til at være skeptisk, men jeg havde undervurderet Christians øje for at give øl balance, dybde og bitterhed. Jeg synes at Alsatian Blonde er en rigtigt glimrende og smagfuld øl, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Det er altid spændende at smage hvad Christian Skovdal Andersen går og roder med. Tusind tak til Mick, for at bringe denne dejlige flaske øl med sig hjem fra solskinsøen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar