25 september 2016

Kihoskh APA fra Mikkeller

Kihoskh er en dejlig butik på Vesterbro i København, hvor man ud over normale kiosk varer kan få bl.a. cykeludstyr, tegneserie album og øl. I starten fyldte special øllene nogle få hylder, men det har grebet om sig, og nu fylder øllene det meste af kælderen, så man vel må sige at Kihoskh er en af de bedste ølforretninger i København. Bryggeriet Mikkeller stammer jo også fra Vesterbro, og har i mange år lavet øl specielt til Kihoskh, i samarbejde med Kihosks ejer Keld. Jeg anmeldte for nyligt den fine IPAlot, og her får i en ølanmeldelse af Kihoskh APA.

Kihoskh APA fra Mikkeller
Kihoskh APA
Mikkeller
Kihoskh APA er en gylden Ale på 5% alk, et tæt flødefarvet skum som holder længe. Etiketten på denne APA er en fin Keith Shore tegning. Det er svært at vurdere hvorvidt tegneseriemanden, hvis navn er Henry, forsøger at undslippe fra pigeblusen, men mon ikke han er godt tilfreds, og måske bare hænger og undrer sig over hvad han har at gøre med navnet APA.
I aromaen er der en fin lav bitterhed og en udemærket, men ikke videre prangende, duft af humle. Duften er af citrus, gran, lidt grape og lidt korn.  Det er en simpel men ganske udemærket aroma, hvilket man vist også må sige om smagen. Af en Pale Ale har den en ganske fin bitterhed, samt en fin amerikansk humlesmag af citrus, grape og gran. Som mange af Mikkellers IPA'er er den brygget med lidt havre, hvilket er med til at give en udemærket mundfylde. Eftersmagen har en dejligt bitter smag af grape og vindruekerner.
Jeg synes at Kihoskh PA er en ganske glimrende Pale Ale, men en fin smag af humle, så jeg giver den en samlet karakter på 7 ud af 10.

Med tiden har Kihosks ejer Keld fået tid og mulighed for at starte et distributionsfirma, med navnet VielViel Mehr. Her distribuerer de bl.a. øl fra Omnipollo, To Øl, Pohjala og så de 10 Kihoskh øl, som i tidens løb er blevet brygget sammen med Mikkeller. Det har jo heldigvis gjort det nemmere at skaffe de fine Kihoskh øl. Skål !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar