07 september 2016

Frederiksberg Bryghus - Lokal Øl på Copenhagen Beer & Whiskey Festival

På Copenhagen Beer & Whiskey Festival kunne man ikke kun finde de store kommercielle bryggerier, men også enkelte mindre eller lokale bryghuse. Et af disse var det meget lille Frederiksberg Bryghus.

Frederiksberg Bryghus blev startet i 2014 af Lasse Philipsen og Claus Hastrup. De startede med at få
Frederiksberg Bryghus
Copenhagen Beer & Whiskey Festival
brygget deres øl hos Ugelris Gaardbryggeri og sælge dem i en lille forretning på Nordre Fasanvej. Sidste år lukkede de dog butikken, og fik i stedet eget bryggeri i kælderen under Belis Bar på Smallegade. Her har de et lille 'anlæg' på 200 liter, som er ved at blive opgradere til et lidt større. Lasse og Claus er ikke til eksperimenterende eller vilde øl, men siger at de i stedet forsøger at brygge smagfulde og balancerede øl. De synes jeg at de klarer rigtigt godt.

Jeg anmeldte sidste år en Juleøl fra Frederiksberg Bryghus, som jeg syntes var virkeligt god. Den havde en fin balanceret smag af karamel, en mild bitterhed og var lige tilpas julekrydret med lakrids.
På Copenhagen Beer & Whiskey havde bryggeriet medbragt flere fine øl, bl.a. en pilsner. Det er svært at brygge en rigtigt god pilsner, hvis man både vil have en god bitterhed og maltsmag, og samtidigt bevare den friskhed som en pilsner skal have. Jeg synes at pilsneren fra Frederiksberg Bryghus har en rigtig god bitterhed, med humlesmag af citrus og græs, og samtidigt en fin smagfuld fylde. Lækkert.

Frederiksberg Bryghus er så lokal, at deres øl kun sælges på Frederiksberg. Men det kan jo være at det ændrer sig, når brygværket snart bliver lidt større.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar