13 marts 2015

Ølsmagning med Rocket Brewing

Mandag aften var jeg til ølsmagning i min lokale afdeling af Ølentusiasterne, som havde fået besøg af Thomas Schön fra Rocket Brewing. Thomas fortalte levende om sine gode øl, og det viste sig, at der er et ganske særligt fællestræk for alle øllene. En hemmelig ingrediens.

Rocket startede i august sidste år, men Thomas kunne fortælle, at de, bla. på grund af hans gode forbindelser, faktisk allerede eksporterer ca. 70% af deres øl. Da bryganlægget kun er på 500 liter er der altså ikke mange øl til overs til os herhjemme, og de kan da normalt også kun findes i nogle enkelte forretninger. Han nævnte de københavnske butikker Ølforretningen og  Kihoskh, og så har øllene også været med i en kasse fra BoxBeer.
For at opnå en særlig tør og skarp øl, bliver alle øllene fra Rocket Brewing brygget med Brettanomyces. Den hemmelige ingrediens. Brett har den særlige egenskab at den spiser alt sukker, så den efterlader en øl næsten uden restsukker. Dette betyder meget for hvordan man opfatter smagen i øllen, så bitterhed f.eks. står meget klart. De bruger naturligvis også en masse andre slags gær, fx for at give smag til deres IPA'er og belgiske øl, men alle er afsluttet med Brett.
At øllene er brygget med Brett, betyder også, at de vil udvikle den særlige Brett smag, som kendes fx fra belgiske øl, når de lagres længe. Hvor meget denne smag, af f.eks. læder og hestestald, kommer til at dominere smagen, vil så komme an på hvor kraftige de andre smage i øllen er.
Spændende :)

Vi smagte 7 forskellige øl fra Rocket Brewing, nemlig deres Club Tropicana, Morpheus, Monks on Mars, Sign of Life, The Problem Solver, Zero Gravity og Total Eclipse. Den sidste er en lækker Oatmeal Stout, som jeg anmeldte i oktober sidste år da Rocket havde premiere med deres øl hos Kihoskh.

Morpheus
Rocket Bewing
  • Club Tropicana er en amerikansk Pale Ale på 4,9% alk, med en virkeligt lækker humlesmag af citrusfrugter og melon. Dens IBU er på kun 35, men Brett'en har fjernet ethvert spor af sukkerstoffer, så bitterheden og humlen rigtigt skinner igennem. Jeg synes at det var en rigtigt lækker øl og gav den en karakter på 8 ud af 10.
  • Morpheus er en Brown Ale på 6.,7% alk, med flot tæt skum. Den har en fin tør bitterhed og en smag af nødder, karamel og lidt frugt. Eftersmagen er tør og bitter, med lidt smag af ristet malt. Der er en lille smule Brett smag i den, men ikke nogen syrlighed. Jeg giver den en karakter på 8,5
  • Monks on Mars er en belgisk Triple brygget med appelsinskal. Appelsinerne blev indkøbt i den lokale Rema 1000 og skrællet i hånden, så det må have været noget af et arbejde. Det er en flot gylden øl på 9,4% alk, med et tæt hvidt skum. Den har en lækker frisk smag af citrus, appelsin, samt frugtsmag fra den belgiske gær. Eftersmagen er fint bitter og smagfuld . Jeg synes at det er en utroligt lækker øl, og giver den en karakter på 9.
  • Sign of Life er en påskeøl-udgave af Monks on Mars. Den er lidt lettere, 7,5% alk, og har en mere frisk og frugtig smag, med lidt tydeligere Brett syrlighed. Den er brygget med amerikanske humler så der er masser af citrus humlesmag, og en dejlig bitterhed. Den får også en karakter på 9.
  • The Problem Solver er en concept øl opfundet et et marketingsbureau. Du kan læse den sjove historie om øllen i det sidste nummer af ØlentusiasteN. Den er en flot IPA på 7,1%, med en af de mest gennemførte flasker jeg har set. Solveren er frisk og lækker, med en frisk humlesmag af citrus, melon og grape, sammen med en ganske fin bitterhed som fortsætter i den halvlange eftersmag. Det er en sjov og velsmagende øl, som jeg giver en karakter på 8.
  • Monks on Mars
    Rocket Brewing
  • Zero Gravity er navngivet både efter bryggeriet rum-tema, men også efter at den har stort set ingen rest-sukker, hvilket jo kan måles i gravity. Vi smagte nogle flasker som var lagret i 3 mnd, og derfor var begyndt at få den Brett smag som mange af øllene fra Rocket Brewing med tiden vil få. Der er også en ganske fin humlebitterhed, med smag af citrus og lidt grape, hvilket sammen giver en god frisk mundfylde og en dejlig lang eftersmag. Jeg synes at det er en dejlig funky øl, og giver også denne en karakter på 8.

Jeg er ret vild med konceptet bag Rocket Brewing, både mht. til de ekstra tørre Brett-øl, og også de skøre historier på etiketterne, med forskellige øl-relaterede rum eventyr. Selv om jeg personligt godt kunne tænke mig lidt flere øl-nørde oplysninger på etiketter, synes jeg at historierne er utroligt sjove. Og så er det også et stort plus hos mig, at etiketterne alle er utroligt flot tegnet.

Tak for en god aften med Rocket Brewing :)
Følg Højt Skummende på Facebook !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar