25 august 2014

Näcken - hvedeøl fra Omnipollo / Siren

Det svenske fantombryggeri Omnipollo har, i samarbejde med det engelske bryggeri Siren Craft Brewing, brygget en lækker hvedeøl som de kalder Näcken. Chefbryggeren på Siren er Ryan Witter-Merithew, som tidligere var brygger på Fanø Bryghus. Siden han i kom til Siren i 2013, er deres øl blevet voldsomt populære, hvilket bl.a. resulterede i at Ratebeer i 2013 bedømte Siren til at være verdens 2. bedste bryggeri. Dette samarbejdsbryg er lavet sammen med Rick Gordon Lindqvist, som vandt en svensk hjemmebrygger konkurrence.

Näcken
Omnipollo / Siren
Näcken er en flot hvedeøl på 6,4% alk., med et stort hvidt skum som efterlod blonder på glasset. Navnet Näcken stammer fra den mytologiske figur som på danske kaldes for en nøkke. Det er en drilsk vand-ånd, hvorfor flasken præges af en flot tegning af sådan en fætter. Jeg synes at alle øllene fra Omnipollo er rigtigt flotte, og denne er ingen undtagelse.
Aromaen er har en fin balance mellem sødme og bitterhed, med frugt duft både fra humlen og fra hvedegæren. Der er så meget frugt duft af citrus, melon og stikkelsbær, at det faktisk næsten virker som om der er tilsat frugt. Men det tror jeg nu ikke at der er. Der er også rigtigt meget frugt i smagen, men her er det balanceret af en ret høj bitterhed, af en hvedeøl. Der er tydeligvis brugt store mængder humle, så der er en virkeligt lækker humle smag, men det er alligevel balanceret, så frugt smagene fra hvedegæren ikke overdøves af grape eller græs smage. Jeg synes ikke at der er noget værre, end en hvedeøl som smager af grape.
Jeg synes at Näcken er en rigtigt lækker hvedeøl, med en utrolig lækker smag og fylde, og giver den en samlet karakter på 9,5 ud af 10.

Der findes indtil flere gode svenske bryggerier, men ikke mange der som Omnipollo tør at gå nye veje, og eksperimentere med øllene.
Højt Skum!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar