07 august 2014

#IPAday 2014 - Alley Hop fra Bellazzi

I dag er det IPA Dag (#ipaday), hvor bryggerier og barer over hele verden fejrer den gode humlede India Pale Ale. Her på IpaDay plejer jeg at skrive om en dansk IPA, men i år får I en anmeldelse af en øl fra det italienske fantombryggeri Bellazzio.

Alley Hop
Birra Bellazzi
Alley Hop er en flot rødlig dobbel IPA på 8,5% alc, med et tæt flødefarvet skum. Bellazzi kalder øllen for Dream Team American Hops, da den er brygget med masser af amerikansk humle, og den flotte etikette forestiller derfor en basketball spiller.
Aromaen er dejligt humlet, med en bitterhed som prikker i næsen. Der er duft af citrus, lidt grape, melon, lidt eksotisk frugt og så er der lidt malt duft til at balancere den meget humle. Jeg synes at det er en rigtigt lækker aroma, og det bliver kun bedre i selve smagen, hvor der trods de relativt beskedne 84 IBU er en rigtig lækker bitterhed. Der er humlesmag af grape, citrus, melon, græs, lidt eksotisk frugt og så en fin maltsmag bag det hele. Alley Hop har en virkeligt god mundfylde, hvilket får mig til at tro, at den måske, ligesom f.eks. Mikkellers Single Hop IPA'e, er brygget med lidt havre. Eftersmagen er dejligt lang og bitter, med smag af grape og citrus.
Jeg synes at Alley Hop er en virkeligt lækker IIPA, og giver den en karakter på 9/10.

Til min bedste viden, kan man ikke købe øllene fra Bellazzi i Danmark, men det burde man kunne, for de er rigtigt gode. De gode øl vinder langsomt med sikkert frem i Italien, hvor antallet af mikrobryggerier er eksploderet inden for de sidste 3-4 år. Ligesom her i Danmark, er der i Italien masser af små bryggerier som laver udemærkede, men måske lidt kedelige øl, og så er der enkelte som virkeligt laver noget lækkert. Her hører Bellazzi til.
Glædelig Ipa Dag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar