07 september 2012

Grisk - Hornbeer på bank-overdrevet

Det er nok ikke forbigået nogens opmærksomhed, at Hornbeer er raget uklar med Sparnar. Sparnar krævede at alle Grisk øl skulle destrueres, da den stærkt bank-kritiske øl har en etikette med et maleri af en grisk bankansat med navnet Spar Nord på slipset. Heldigvis vandt Hornbeer dog sagen i fogedretten, som ikke mente at det var et brud på Sparnars rettigheder.

Grisk
Hornbeer
Grisk er en nøddebrun IPA på 6,4% alc, med et luftigt flødefarvet skum, som holdt længe. Da jeg åbnede den stod der straks en kraftig humleduft op, og en aroma fyldt med melon, lidt grape, og lidt karamel.
Jeg syntes at smagen var rigtig god, selvom den er kraftigt humlet, med smag af melon, grape, vindruekerner, og en tør humle smag, som i den lange eftersmag kan mærkes helt ned i halsen.
Jeg synes at Grisk er en solid amerikansk IPA, med masser af humle uden at den klassiske grapesmag bliver for overvældende. Hold da helt op.
Efter lige at have vænnet mig lidt til den store bitterhed, gav jeg Grisk en samlet karakter på 8 ud af 10.

Jeg ved ikke hvad Sparnar håbede på at opnå ved at sagsøge Hornbeer. De må være fans af Simons Spies gamle motto, at al omtale er god omtale, for sagen har da gjort det klart for enhver, at magen til klaphatte skal man lede længe efter. Som man siger ude på landet. Nå, men sag eller ej, øllen er det jo ikke noget galt med, og vi glæder os til at smage juleudgaven af Grisk.
Jørgen Fogh Rasmussen har fortalt, at det faktisk ikke var meningen at han ville brygge en juleudgave, det var blot noget som han for sjovt skrev i en mail til Sparnar. Det kom dog ud til pressen, og da alle, inklusiv undertegnede, pludseligt troede at der allerede var en Jule-Grisk på vej, tænker han, at han nu nok bliver nødt til at brygge en. Det ville vi ikke have noget imod :)

4 kommentarer:

 1. Tror du har byttet om på navnene i hele artiklen. Spar nord og spar nar...
  Men ellers fin. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lærte i skolen at:
   "Man skal ikke tro, man skal vide!"
   Tak for de rosende ord :)

   Slet
 2. Så du har ikke byttet om på navnene! Jeg synes, det virker forvirrende, at du skriver Sparnar, når der er tale om Spar Nord og omvendt. Jeg har svært ved at se pointen i at bytte om, ud over at du måske vil understrege, at Spar Nord er blevet gjort til nar i denne sammenhæng, - men altså: Jeg synes ikke, at det virker her!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.
   Tak for kommentaren.
   Så er du vist den eneste som ikke synes det.
   Sparnord blev til grin. Uanset hvad man kalder dem :)

   Slet