29 juni 2012

Samuel Smith Imperial Stout - Wow!

En Imperial Stout er jo i princippet en ekstra stærk og kraftig Porter, men da der jo ikke findes et ølstils-politi, kan man aldrig vide hvad man får. Jeg har smagt på en gammel favorit, nemlig Imperial Stout fra Samuel Smith, og den skuffer ikke, for det er en kraftig og smagfuld fætter, som jeg synes er helt fantastisk.

Imperial Stout
Samuel Smith
Det er en smuk kulsort øl, med et tæt nøddebrunt skum, som efterlod lidt blonder på glasset. Aromaen syntes jeg var fantastisk god. Der var lidt duft af kaffe, lakrids, nødder, sådan lidt brændt duft, og det hele er balanceret med en fin malt sødme.
Smagen synes jeg simpelthen er fantastisk. Den er mørk og kompleks, med en rigtig god balance mellem sødmen, den kraftige smag, og en passende bitterhed . Der er smag af lidt kaffe og lakrids, og en rigtig god smag af mørk brændt malt, som sammen med bitterheden giver en helt utrolig mundfylde, og en god lang eftersmag. I følge '50 Øl Du Skal Smage Før Du Dør' har øllen en IBU på 40, og er humlet med Fuggles og East Kent Golding. I smagen er også en sødme, som smager som om det stammer fra umaltet byg eller måske havre, men jeg ved det ikke.
Jeg synes at Samuel Smith Imperial Stout er en fantastisk god øl, og gav den en karakter på 9 ud af 10.

Det er skønt at det ikke kun er i Tyskland, at der stadigt findes bryggerier som brygger som for 100 år siden. Man burde jo næsten tage på øltur til Good Old England, og opleve de gamle bryggerier og de hyggelige pubs. Men hov, jeg skal faktisk til England, til august hvor jeg skal på familieferie bl.a. til York, så det kunne da være at man skulle prøve at slå et smut forbi Samuel Smiths hjemby Tadcaster. Hvis jeg kan få overbevist Chefen :)

2 kommentarer:

 1. Det er jo også en klassiker, lidt som en MGA legendarisk og spændende, men der er jo kommet mange gode til siden da, f.eks fra Midtfyen. Mår det er sagt så er Samuel Smith nok min favorit bryggeri i UK , de har en lang række øl af høj kvalitet og med en Alc % der er til at håndtere. YorkShire har forøvrigt flere spændende bryggerier, og der er alle muligheder for at nyde det smukke landskab, som North Yorkshire Moors, Priates Bay, Whitby for at tage et par muligheder sammen med en god øl evt på en gammel traditionel Pub.
  Forøvrigt kan Samuel Smith( som kan være svært tilgængelig her i DK ) med fordel købes i LIC som normalt har 6 -8 forskellige

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et rigtigt flot område. Vi har været i York før, og gør denne gang faktisk bare et stop der, på vej til Skotland.
   Jeg skal afsted med min kone og vores 2 små drenge, så det bliver svært at lave så meget ølrelateret... men et par pubber skal vi da besøge :)
   (Jeg tror også at jeg vil opsøge en Brewdog bar i Skotland)

   Slet