04 maj 2012

Ølsmagning med Beer Here

Hos Roskilde afdelingen af Ølentusiasterne var jeg for en måneds tid siden til ølsmagning med Christian Skovdal Andersen, hvor han fortalte om øllets historie. Det var en rigtigt godt foredrag, og vi smagte nogle spændende øl.

Christian var jo i sin tid medstifter af Ølfabrikken, og har nu bryggerierne Beer Here og Bierwerk, plus det løse. Han gav os sit foredrag 'Øl og Røverhistorier', hvor han fortalte om øllets historie, helt fra de gamle egyptere, blandet med historien om hans egne første forsøg med ølbrygning, og hans opstart af Ølfabrikken og Beer Here.
Jeg ville også gerne have hørt lidt om hans Sydafrikanske projekt Bierwerk, men det kom han desværre ikke ind på.

Kama Citra
Beer Here
Christian ville engang gerne være tegneserie tegner, men så blev det altså til øl i stedet. Få at give hans øl noget karakter tegner han nu selv etikettene, og jeg skal love for at de har karakter :) Flere af etiketterne er blevet forbudt i USA, de er jo sarte i dobbeltmoralens hjemland, og selv COOP bad ham lave en anden etikette, før de ville sælge hans påskeøl. Jeg elsker tegneserier, og synes at Christians etiketter er rigtigt flotte, selvom de også er temmeligt provokerende. Kama Citra er fx en uhyre instruktiv øl ;)
Vi smagte på disse øl fra Beer Here, og fik fortalt masser af sjove røverhistorier om tilblivelse og indhold:
  • Whitecat, en hvedeøl med Nelson Sauvin humle og stor bitterhed. Karakter 7,5.
  • HopFix, en IPA med rug. Jeg anmeldte den til IPAdag i august sidste år.
  • Ammestout, en god porter tilsat kaffe og mælkesukker. Karakter 8.
  • Kama Citra, en rigtig god Ale med Citra humle. Karakter 8,5.
  • Nordic Rye Ale, en skøn Ale med rug, brygget til Michael Jacksons ølklub. Karakter 8.
  • Jule IPA, som er Beerheres juleøls dræber. Karakter 7.
  • Fat Cat, en Red Ale, også med Nelson Sauvin humle. Karakter 7,5.
  • Hoptilicus, DIPA humlemonsteret på 9% alc. Karakter 8.
Som det ses syntes vi at alle øllene var rigtigt gode. Christian er temmeligt glad for humle, og det var nok den gode bitterhed som gjorde at de havde success med Ølfarikken. Jeg er ikke selv helt så glad for stor bitterhed, men sådan er smag og behag jo forskellig.

BeerHere kommer til Ølfestivallen i næste uge, hvor man også kan smage Christians samarbejdsbryg med Flying Couch, og måske også de nye øl fra Brygværket, hvilket er et samarbejde med øl distributøren One Pint. Uha, det bliver godt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar