23 maj 2012

Anchor Summer Beer - amerikansk hvedeøl

Anchor Brewing er et et gammelt amerikanske 'mikrobryggeri', som var med i den første amerikanske specialøls revolution allerede en gang i 80'erne. I Super Best fandt jeg deres Summer Beer, hvilket er en hvedeøl som de har brygget siden 1984, men jeg syntes desværre ikke at der var meget ved den.

Anchor Summer Beer
Summer Beer er en kedeligt udseende gylden øl på 4,5% alc. Den er filtreret, det man i Tyskland kalder Kristal, så der hverken er gærrester eller hvedeprotein tilbage, men bare ligner en pilsner. Det er jo gjort for at lave øllen mere tiltalende for folk som kun er vandt til pilsnere, men jeg synes altså at det er synd og skam.
Aromaen var ok, for der var faktisk en svag duft af hvede, blomster og korn, men smagen var ganske kedelig. I Smagen var der stort set ingen smag af hvede, og selvsagt ingen smag af gær, som ellers normalt giver hvedeøl mundfylde og sødme, men kun smag af korn, og noget syrlighed som mindede om ascorbinsyre. Eftersmagen var lidt bitter, men forsvandt ret hurtigt.
Jeg syntes at Anchor Summer Beer var fin nok af en sommer-bælle øl, uden for meget smag, men den har ikke meget at gøre med hvedeøl. Jeg gav den derfor en karakter på 4 ud af 10.

De eneste andre øl jeg har smagt fra Achor Breweries er deres Stout, og deres berømte Steam Beer. Jeg synes desværre heller ikke at nogen af dem er værd at skrive hjem om. 

2 kommentarer:

 1. Anchor var faktisk i gang allerede i starten af 70'erne, og deres Liberty Ale og Old Foghorn har dannet skole for de senere mikrobryggerier. Jeg synes især at deres barley wine - Old Foghorn - er fremragende. Du har nok ret i at Summer Beer er neutral i smagen, men det er også den første hvedeøl i USA siden forbudstiden, og der er sikkert ikke brugt hvedegær. Heller ikke Sierra Nevada's første hvedeøl indeholdt hvedegær, men helt almindelig alegær. Men prøv OLd Foghorn, hvis du støder på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Steen.
   Anchor har jo eksisteret siden 1872, og jeg kan godt komme i tanke om andre bryggerier der har eksisteret lige så længe, og hvis almindelige industriøl også er temmeligt kedelige ;)
   Jeg må prøve at se efter deres Old Foghorn, tak for tipppet :)

   Slet