05 august 2021

Big Head Mode fra Braw - IPA Dag 2021 - #ipaday

 I dag er det den årlige IPA dag, #ipaday, så her får i for 11. gang en IPA anmeldelse i dagens anledning.

Jeg har fundet en øl fra lillebror-bryggeriet til Nørrebro Bryghus, altså Braw. Det har været tradition at del af lønnen som ny bryger på Nørrebro Bryghus, var at man fra tid til anden måtte brygge øl på anlægget under sit eget mærke.  Sådan startede f.eks. Søren Parker Wagner, stifteren af bryggerierne Croocked Moon og Dry & Bitter, og Peter Sonne fra Flying Couch. De unge vilde bryggere fra Nørrebro Bryghus har nu deres eget ølmærke, Braw, men jeg ved ikke hvem der sådan formelt ejer det bryggeri.

Stilen fra Braw er vild og udfordrende, både i ølstil og i udseende. Det er naturligvis på dåse, det er jo så moderne, og etiketterne er vilde tegneserie motiver lavet af Simon Quitzau. Dagens øl er deres Big Head Mode. Lad os kalde den BHM ;) Etiketten er også her ren tegneseriestil.

Big Head Mode IPA fra Braw
Big Head Mode
fra Braw
BHM er en flot uklar, nærmest selvlysende gul, øl på 7,3% alk. På Untappd.com er den listet som en Imperial NEIPA, hvilket nok ikke er helt forkert. 
Den har en kraftig humle aroma, med duft af citrus, ananas og lidt melon. Der er brugt rigeligt tørhumle, men også en god portion bitterhumle, da selve IBU bitterheden og lader til at være i den høje ende. Det er ikke en videre kompleks øl, det er humle med humle på, men humlen er der så også nok af til at den ligefrem giver en fin mundfornemmelse, og en halvlang humlebitter, men måske lidt mudret, eftersmag. 

Jeg synes at BHM er en rigtigt fin øl, selvom den måske falder lidt i en mellemkategori. Den er hverken rigtigt frisk eller særligt bitter. Men humlehoveder vil sikkert elske den. Jeg giver Big Head Mode en samlet karakter på 7,5 ud af 10.

Forrige år handlede min artikel på IPA Dag 2019, om at moden med de hazy IPA'er langsomt var ved at blive afløst af de gode gamle bitre IPA'er, men ak, sådan kom det desværre ikke helt til at gå. Haze er stadigt Where the Money is At. Nåh skidt, det er jo heller ikke så ringe :)

Hav en god IPA Dag :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar