04 februar 2022

Ølfesten lever på MBCC

 Ølfesten 2021 på Mikkeller Beer Celebration Copenhagen havde hårde betingelser. Festivalen blev 2 gange udsat grundet Covid, til gene for bryggere og gæster fra hele verden, og kort før festen, blev Mikkeller ramt af en gammel #meetoo sag, som fik en række bryggerier til at aflyse deres deltagelse. Men ølfest blev der.

Selvom 39 bryggerier meldte afbud i
sidste øjeblik, var 81 af verdens bedste bryggerier stadigt mødt frem for at servere deres øl. Da Mikkeller på forhånd køber selve de øl som skal serveres på festivalen, kunne øllene fra de afbudte bryggerier heldigvis stadigt smages, men blev serveret på en samlet stand. Der var derfor, som altid, en overflod af verdensklasse øl at svælge sig i. 

Det var muligt at smage øl fra hypede amerikanske bryggerier som Moksa, Gigantic, Freemont, Forager og Bottle Logic, samt mange andre, hvis øl normalt er både besværlige og dyre at skaffe i Danmark. Der var i år plads til flere danske og skandinaviske bryggerier end på tidligere udgaver af MBCC, og det var skønt endnu engang at se fantastiske bryggerier som Penyllan, Amager Bryghus og Spybrew på festivalen.

Blandt kraftige fadlagrede Imp. Stouts og frugtige vildgærede vidundere, var der i år også flere fine, godt lavede, lagerøl. 2020 var udråbt til ,Year of the Lager’, og mange bryggerier havde tydeligvis taget det til sig, og lagt kræfter i at lave en god pilsner. 

En session på MBCC er som 4 timer i en anden verden. En fest hvor man blot skal stille sig i kø og række hånden ud, for at komme til at smage på de vildeste og dyreste øl i verden. Hvor skønt det end er, er der naturligvis også nogle skøre ting. Som den mærkelig tradition med at klappe når folk taber et glas, i stedet for at få det samlet op, så der til sidst er fyldt med glasskår overalt. Samt at den store #meetoo sag virkede helt glemt, så længe øllet flød.

Trods omstændighederne endte MBCC 2021 som en skøn ølfest, så vi glæder os allerede til at se hvad MBCC kan byde på i 2022.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar