15 december 2017

Årets Danske Bryggeri 2017 på Højt Skummende

I ugens ølblogger priser, er vi i dag nået til prisen for Årets Bedste Danske Bryggeri. Sidste år kårede jeg Det Lille Bryggeri som Årets Bedste Danske Bryggeri, for deres fantastiske øl og det hårde arbejde. I år vil jeg kåre en anden arbejdshest, for her på Højt Skummende går prisen til en gammel kending, alles yndlingsbryggeri, Amager Bryghus.

Det går strygene på Amager så drengene (og pigerne) er flytte fra deres bibel-lager hen til en vaskeægte industribygning. Her har de fået installeret en masse nye øltanke på næsten 10.000 liter (hver), så nu arbejder de i døgndrift for at fylde tankene med øl. Det er jo skønt at se andre folk arbejde, og det er da endnu mere skønt når man kan smage på det arbejde. 
Jeg besøgte Amager Bryghus til deres Grand Opening af det nye bryggeri (og årlige jule-tamtam), og blev noget benovet, og voldsomt tørstig, af de nye store forhold. Så må man jo forvente alvorlige mængder Todd the Axeman og Bastard Princess i butikkerne inden længe. Der var nærmest julestemning på bryggeriet, da de i år har brygget hele 2 juleøl som ikke er IPA'er. Det hjalp naturligvis også at der var gratis æbleskiver og pebernødder.

Amager Bryghus laver nogle af danmarks bedste øl, både af deres kendemærke, de voldsomme IPA'er, men også kraftige Stout's og dejligt bitre lagerøl. Jeg har smagt omkring 90 forskellige af deres øl og har skrevet 24 artikler om dem her på bloggen. 25 med denne ;)

Tak til Amager Bryghus for det hårde arbejde, for at være skønne mennesker, og for det dejlige øl. I er, i mine øjne, Årets Bedste Danske Bryggeri.De andre Danske Ølblogs har kåret disse bryggerier til årets bedste:
Tanker fra Provinsen kårer AleFarm til Årets Bedste
Rookie Beers har Ebeltoft Gaardbryggeri
Lehrmann og bryg kårer Fanø Bryghus
Ousen om Øl kårer Mikkeller til Årets Danske Bryggeri
Levemand kårer Amager Bryghus
og endeligt har Ulkløbben også Amager for Fanden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar