09 maj 2017

Top Hop fra Hornbeer

Bryggeriet Hornbeer er en favorit blandt mange ølentusiaster, og ikke uden grund, da Jørgen Hornbeer Rasmussen laver nogle skønne øl. I dag får i en anmeldelse af deres bud på en IPA, den fine Top Hop.

Top Hop er en karamelfarvet IPA på 4,7% alk. Det må siges at være i den lave ende for en IPA, men
Top Hop fra Hornbeer
Top Hop
Hornbeer
idéen er at gøre den mere letdrikkelig, hvilket man må sige virker godt. Denne flaske var meget 'livlig', men det gav i den mindste et rigtigt flot skum som holdt længe.
Jørgen har brygget Top Hop med de amerikanske Centenniel, Simcoe, Cascade og Amarillo humler, så der er en fin humlearoma som balanceres af en dejlig duft af karamel og brød fra malten.
I smagen er der, trods en ibu på kun 40, en rigtig forfriskende bitterhed fra humlen. Der er en frugtig smag af citrus, grape og blomster, hvilket sammen med karamelmalt-smagen giver en lækker mundfylde og en fint bitter eftersmag.
Hornbeer har gjort Top Hop til helt deres egen, og skabt en IPA som hverken er ekstremt bitter eller voldsomt frugtig. I stedet er den rigtigt velsmagende. Jeg giver Top Hop en karakter på 8 ud af 10.

Jeg har smagt Top Hop flere gange, men har af uransagelige årsager aldrig fået skrevet en anmeldelse, eller bare skrevet smagsnoter. Denne anmeldelse blev derfor skrevet lidt 'frit fra hoften'. Håber at det går an :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar