25 oktober 2016

5 års Fest på Fermentoren

Den dejlige ølbar Fermentoren fejrede for et par uger siden 5 års jubilæum. Det skete med en 4 dages fest, hvor der fra torsdag til søndag var Tap Takeovers fra 4 forskellige bryggerier, og fra 2 af disse havde bryggerne endda valgt selv at tage turen fra USA for at deltage i festen. Jeg sneg mig forbi Fermentoren en hyggelig fredag, for at hilse på.

Da jeg kiggede forbi var der Tap Takeover med det amerikanske stjernebryggeri Against the Grain, som har tætte forbindelser til Danmark. De har bl.a. deltaget i Copenhagen Beer Celebration,  samt brygget lagerøllen  A Pocketfull of Dollars sammen med Amager Bryghus. En af de gæve bryggere var rejst til Danmark for at fejre Fermentoren og styre slagets gang ved deres bar-erobring.
Brian Strumke fra bryggeriet Stillwater Artisalan var også på besøg på Fermentoren. Der havde været tap takeover med Stillwater dagen før, men Brian Strumke var, til stor glæde for os, blevet i København, for at feste lidt mere for/på baren. Søren Parker Wagner, som jo er medejer af Fermentoren, er en super flink gut og er venner med mange bryggere, så der var mange som kom for at feste sammen med dem. Det er altid sjovt at møde dem der har brygget den øl, som man står og drikker. Så kan man jo lige spørge hvordan i alverden øllen er kommet til at smage sådan.
Det benyttede jeg mig af da jeg smagte porteren 'Your Lytest One', som er brygget i sammabejde mellem Against The Grain og Sørens bryggeri Dry & Bitter.
Brian Strumke and Against the Grain at Fermentoren in Copenhagen
Bryggerne fra Against the Grain og Stillwater
Your Lytest One er en kraftig porter på 10,2% alk, brygget med en heftig dosis rug. En slags Baltisk
Porter på steroider. Det er en kaffesort øl, med et tæt lysebrunt skum som hurtigt forsvandt. I aromaen er der duft af chokolade, sort malt, en udemærket bitterhed, samt lidt sødme. I smagen virker øllen næsten tør, men Søren kunne fortælle, at den faktisk har en ret høj FG, altså restsødme, vist på omkring 1020. Men der er noget ved den kraftige bitterhed fra malt og kaffesmag, som overdøver sødmen og giver en tør fornemmelse. Det skyldes også den store mængde rug som øllen er brygget med, hvilket er med til at give en stor mundfylde og en speciel, næsten lidt syrlig, smag. Den halvlange eftersmag er bitter og krydret.
Jeg synes at Your Lytest One er en rigtigt lækker Porter, med masser af smag, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Det var egentligt planen, at Fermentorens 5 års jubilæum skulle have været fejret med en stor øl- og musikfestival: Fermentorens Flying Cirkus. Desværre visten festivallen sig ikke at kunne løbe rundt, så planerne blev udskudt til en anden god gang, og i stedet fik vi 4 dage med ølfest på selve baren. Og det var da brand hyggeligt!
Tillykke med 5 års jubilæet og tak for en god fest :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar