Carnis er en nydelig nøddebrun lagerøl på 5,8%, med et luftigt flødefarvet skum som holder længe.
Carnis Thisted Bryghus |
Aromaen har en stille og roligt duft af karamel og en mild bitterhed med lidt humleduft af græs, blomster og citrus. Eller måske kommer citrus indslaget fra den ascorbinsyre som øllen er tilsat. Af en lagerøl synes jeg faktisk at Carnis har en ganske udemærket aroma, og det samme gælder sådan set for smagen. Den er ganske fin, uden at være noget særligt.
Der er en glimrende maltsmag af karamel, samt en fin bitterhed med humlesmag af græs og citrus. Det er jo ikke en vild IPA bitterhed, men for en undergæret øl er bitterheden ok, og den hænger ved i den halvlange eftersmag.
Jeg synes at Carnis er en ganske fornuftig øl, så jeg giver den en karakter på 7 ud af 10
Men nu er Carnis jo brygget til at gå til 'okse og vildt', så jeg prøvede den sammen med en god bøf, for at se om det holdt vand. Ide'en med Carnis må være, at karamelmalten skal give lidt fylde, og at lagerøl's bitterheden skal kunne skære igennem kødsmagen, og ligesom forfriske smagsløgene. Det er jeg desværre slet ikke interesseret i når jeg spiser en god bøf. Jeg vil nyde den gode smag, uden at få den neutraliseret med hver tår. Så kunne jeg vel ligeså godt drikke cola til. Jeg synes at en fyldigere øl med en mere frugtig smag, som fx en belgisk brune, passer langt bedre til oksekød. Carnis passer vist bedre som en frokostøl, til et stykke med røget makrel og kartoffel. Det er jo heller ikke så ringe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar