26 juli 2016

Dybt i glasset på CBC 2016

Årets velsmagende udgave af Copenhagen Beer Celebration, CBC, løb af stablen i midten af maj måned. På Mikkellers store ølfest, præsenterede 74 af verdens bedste bryggerier deres øl, fordelt over 4 sessioner af hver 4 timer. Det var 2 dage med formidable øl af alle typer.
Denne artikel skrev jeg til Ølentusiasten, men jeg syntes også at I skulle have glæde af den her :)


DSCF0522.JPG
Lange køer ved indgangen til CBC i Øksnehallen
CBC blev i år afholdt i Øksnehallen på Vesterbro, efter at lokalerne i Spartahallen efterhånden var blevet for små. Mikkeller folkene var ellers ikke meget for at flytte fra Spartahallen, da de godt kunne lide den intime stemning i de små lokaler, men opnåede noget af det samme, ved at spærre størstedelen af Øksnehallen af. Gæsterne stod derfor tæt i de lange gange mellem standene, eller sad ved de mange bænke for at diskuterede og tage notater. Ligesom de foregående år, havde gæsterne købt billet til en eller flere, eller alle, af de 4 sessioner, og kunne så frit smage så mange øl de kunne nå eller magte. Jeg havde indløst billet til en session fredag og en lørdag, og havde derfor i alt 8 timer til at smage løs.


DSCF0544.JPG
Mike Murphy, Todd Haug og Three Floyds
Igen i år havde mange af verdens bedste bryggerier havde fundet vej til CBC, bl.a. 6 af de bryggerier som ífølge Ratebeer er verdens 10 bedste. Ud over mange amerikanske, var der også bryggerier så langt væk fra som Kina og Brasillien, samt en særlig sektion for mindre skandinaviske bryggerier, som det er værd at lægge mærke til. Det gav stor opmærksomhed blandt gæsterne, som var rejst til fra hele verden, og har bl.a. efterfølgende fået ølbloggen MankerBeer til at udråbe Det Lille Bryggeri til et af nordeuropas mest undervurderede bryggerier. Ud over øl, var der også stande med kaffe, ost, cider, vin, mad, kirsebærvin og sågar en tatovør. Alt hvad en ølnørd har brug for :).


Blandt øllene fra de mange fantastiske bryggerier, var der især fokus på syrlige øl tilsat frugt samt fadlagrede monsterøl. De særligt sjældne øl er store tilløbsstykker, hvor folk står i lange køer, f.eks. hos Hill Farmstead og Three Floyds. Selv stod jeg i kø i næsten 45 min for at komme til at smage ‘Dark Lord Dwarven Power Bottom’. Ræset efter hypede øl giver en lidt hektisk stemning, men da mange af øllene er utroligt dyre i Danmark, og svære at skaffe, er det besværet værd. De bedste øl blandt de syrlige, syntes jeg kom fra Casey Brewing samt danske Alefarm, mens jeg blandt de kraftige stouts specielt blev imponeret over øllene fra amerikanske Jackie O’s samt af kult-øllen Parabola fra Firestone Walker.

Et hav af gæster havde fundet vej til CBC 2016, bl.a. en del danske bryggere og vores alle sammens ølguru Carsten Berthelsen. Jeg tror at alle gæster gik glade, og temmeligt beduggede, fra CBC, og flere deltog også i de mange andre ølarrangementer som fyldte ugen, både på Mikkellers barer og andre steder i København. Arrangørerne af CBC er ved at få styr på at holde ølfest, og mange ting fungerede bedre end de foregående år, så alle bryggerier fx ikke løb tør for øl efter få timer.   

CBC er en vidunderlig fest, hvor man nærmest overvældes af de mange fantastiske øl. Det er en lektion i hvor vildt øl kan blive, hvis bryggerne virkeligt anstrenger sig, og en unik mulighed for at smage det ypperste øl fra hele verden.
Tak for denne gang CBC :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar