06 juni 2016

Dry & Bitter på CBC 2016

På årets udgave af Copenhagen Beer Celebration var der lavet en afdeling til en række mindre, men spændende, skandinaviske bryggerier. Af danske bryggerier inkluderede dette Alefarm, Flying Couch, Det Lille Bryggeri, Ghost Brewing og Dry & Bitter, som alle stillede med glimrende øl. Hos Dry & Bitter, havde Søren Parker Wagner på sessionen lørdag eftermiddag, Grøn session, medbragt hans dobbelt IPA 'Hobo Chic'. Det er en øl med bid i.

Søren Parker Wagner fra Dry & Bitter på Copenhagen Beer Celebration 2016
Dry & Bitter på CBC 2016
Hobo Chic er en ravgylden IIPA på 8% alk, med et tæt flødefarvet skum som hurtigt forsvinder. Navnet Hobo Chich er amerikansk slang for at være smart som en hjemløs, sådan ca. Det kommer af, at Søren tilbringer så meget tid på Ølkollektivets bryggeri i Gørløse ved Hillerød, hvor Dry & Bitter holder til, at han har købt sig en flot gammel campingvogn han kan sove i. På etiketten til Hobo Chic er der derfor også en fint billede af en klassisk campingvogn :)
Aromaen har en let baggrunds-duft af lys malt og frugt, men det er en god bitterhed som dominerer. Der er en kraftig humlearoma af citrus, græs og lidt grape, specielt i den aftapning som Søren havde med på CBC, for den var kun 2 dage gammel. Fresh. Der er brugt Citra humle, hvilket giver en virkeligt lækker citrus/appelsin/melon/grape aroma. Smagen er virkeligt ren og skarp, med kun en kant af malt i baggrunden.
Jeg synes at Hobo Chich er en virkeligt lækker IIPA, hvor humle-frugtigheden nærmest vælter ud af glasset, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Det var dejligt at se så mange danske mikrobryggerier på CBC. Der kommer gæster fra hele verden, jeg snakkede bl.a. med folk fra Brasillien og Malaysia, så bryggerierne får noget fortjent international opmærksomhed. På Dry & Bitter har de nu allerede temmeligt travlt, for Systembolaget har bestilt 14.000 flasker Hobo Chic, og det giver mange timers arbejde på bryggeriet i Gørløse. Jeg kårede sidste år Dry & Bitter som Årets Bedste Nye Bryggeri, og det var jeg vist ikke ene om, for Søren er meget hurtigt blevet en meget travl mand. Det er vel ikke så dårligt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar