05 september 2015

Braunstein Jubilæum Red Lager

I år har Bryghuset Braunstein 10 års jubilæum. De ville jo egentligt slet ikke brygge øl, men lave whiskey, men måtte starte med at brygge øl før de kunne få lov til at destillere. Her 10 år senere flyder øllene dog stadigt fra Køge Havn, og det bliver altså fejret med dette jubilæums bryg. Jeg har købt den i Fakta til omkring 15,-

Jubilæum Red Lager
Bryghuset Braunstein
Jubilæum Red Lager er en kobberrød lagerøl på 5,5% alk, med et tæt flødefarvet skum som forholdsvis hurtigt forsvandt. Etiketten er ikke noget at råbe hurra for, men det er jo heller ikke den som Braunstein fejrer.
Jeg synes at aromaen er ganske udemærket. Den har en duft af karamel og en helt ok bitterhed, for en undegæret øl, med duft af citrus og græs. Det samme gør sig gældende i smagen, hvor der en en ganske god bitterhed. Den er jo ikke sådan IPA bitter, slet ikke, men har en rigtig god tysk bitterhed, med smag af citrus og græs. Bag karamel smagen er der en antydning af røg, specielt i eftersmagen, hvilket er med til at give en rigtig fin mundfylde. Eftersmagen er behageligt bitter og har en krydret smag fra malten. Jeg synes desværre at der er lidt eftersmag af ascorbinsyre, men det er ikke så meget at det ødelægger indtrykket.
Alt i alt synes jeg at denne Red Lager er en ganske god øl, og giver den en samlet karakter på 7,5 ud af 10.

Braunstein er et rigtigt hyggeligt brygggeri, som bla. gør meget for deres lokalområde i Køge.
Tillykke med 10 års jubilæet :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar