09 januar 2015

Anchor California Lager

I Fakta har jeg fundet Anchor Brewings fine øl California Lager til 19,-, så den skulle da lige prøves. Opskriften til California Lager kommer fra et gammelt Californisk bryggeri der hed Boca, hvilket begyndte at brygge øllen i 1876. Anchor har forsøgt at genskabe den, og for at få en autentisk smag brygges den med toradet byg og en humletype som hedder Cluster, som åbenbart var populær i Californien i 1900 tallet. Det er da meget sjovt, og øllen er slet ikke så dårlig.

California Lager
Anchor Brewing
California lager er en klar gylden lagerøl på 4,9% alk., med et tæt flødefarvet skum som holdt længe. Det er en flot øl, for jeg kan ret godt lide de små buttede flasker fra Anchor Brewing, men selve etiketterne synes jeg nu er lidt kluntede.
Aromaen har en rigtig god duft af korn, citrus og lidt frugt, og med en fin bitterhed bag det hele. Aromaen er ganske 'fyldig' af en undergæret øl. hvilket jo må skyldes at den er brygget med en gammel byg-sort, samt at Anchor bruger en slags tysk ungespunkt lagring af øllen. Smagen er også fin, men ikke helt så god som aromaen. Der er smag af korn, lys malt og en ganske ok humlebitterhed med smag af citrus og gran. Den ganske fyldige eftersmag er ret tør og fint bitter, som en god pilsner skal være.
Jeg synes at California Lager er ganske udemærket øl, specielt selvfølgeligt i betragtning af at man kan få den til 19,-, og giver den en karakter på 7,5 ud af 10.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar