31 maj 2013

Oplevelser på Ølfestival 2013

Årets Ølfestival i Tap1 var en stor success, med over 13.000 besøgende, fest, musik, priser og skøre indslag. Jeg besøgte festivallen om fredagen, og havde en glimrende dag. Med over 1000 øl på programmet, kan man jo kun nå at smage en brøkdel, så jeg havde kigget lidt i programmet og lagt en ølplan for hvad jeg skulle. Jeg nåede faktisk det meste.

Det Lille Bryggeri
Ølfestival 2013
Noget af de sjove ved Ølfestivallen, ud over de gode øl, er at møde bryggerne selv. Så har man chancen for at spørge dem ud om deres øl, og høre hvad nyt de går og brygger på. Vi fik snakket med nogle stykker, bla. René fra Det Lille Bryggeri, som kunne bekræfte, at de går med planer om at udvide bryggeriet, men ikke rigtigt ville ud med hvor langt de var nået med projektet.

Stronzo havde sidste år topløs servering, og i år toppede de det med en konkurrence i frække fadøl. En Fræk Fadøl er et strip-bar koncept, hvor en servitrice skænker en fadøl, uden at bruge hænderne. I Stronzo udgaven var det naturligvis mænd, som skulle klare denne tvivlsomme bedrigt med underlivet (uden at være afklædte). Ja, ja, men har jo kun det skæg som man selv laver. De havde også en masse spændende øl med, bla. flere fadlagrede versioner af deres begsorte monster 1000 EBC, og en mjød kaldet Precious, som må siges at være en extrem-mjød.

Ugly Duck
Ølfestival 2013
Titlen som Årets Bryggeri gik som bekendt til Ugly Duck, som havde hængt bannere op og fyldte det meste
af Indslevs stand. Vi smagte et par af deres øl, bla. 'Papsø in the tropics', som var en lækkert frugtig IPA, med en god bitterhed.

Vi var forbi Håndbryggernes stand et par gange, og smagte nogle udemærkede ting. Årets største håndbrygger success må dog siges at være Robert Albrechts bryggeri Beer & BBQ. Han har vundet præmier i det Nordsjællandske Mesterskab i Håndbryg de sidste 2 år, og man kunne på festivallen smage hans Bounty Porter hos Skands, Fysikshow brugte den også til at lave deres øl-is, og  hans Chuck Berry hos Brew Service. De er begge rigtigt gode.

Casper Vorting
Bøgedal Bryghus
Blandt de ca 20 øl jeg nåede at smage, var noget af det bedste Bøgedals No. 340 med Mitchil kaffe, Mothers Little Helper fra Crocked Moon, Abemås fra Flying Couch/Beer Here og en Æblelager fra Det Lille Bryggeri, hvor de havde gæret en lagerøl sammen med æblemost, hvilket jeg, utroligt nok, syntes var blevet rigtigt godt.

Jeg elsker Ølfestivallen, både for de gode øl, men også for den gode stemning, og de mange feststemte ølentusiaster. Festivallens success og de mange besøgende synes jeg dog også er den største problem, for til tider er det fuldstændigt umuligt at komme til nogen steder. Men så må man jo bare finde et stille hjørne, og nyde sin øl.

Ølentusiaster
Ølfestival 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar