08 oktober 2012

Gouden Caolus Classic fra Het Anker

For 8 dage siden vandt Gouden Carolus Classic en præmie i World Beer Awards, i hovedkategorien Worlds Best Dark Beer og i underkategorien World's Best Belgian Style Dubbel. Jeg synes at det er fuldt fortjent, for denne dejlige øl fra Het Anker er virkeligt god.

Gouden Carolus Classic
Het Anker
Het Anker ligger i byen Mechelen i Belgien, og kan spore sine rødder tilbage til middelalderen. Sammen med nogle gode venner, var jeg i forrige uge på øltur til Belgien, hvor vi boede på Het Anker, og fik smagt på deres øl. Ud over den formidable Cuve van de Keizer, synes vi at deres Classic er deres bedste øl, og fik 'smagt' adskillige af dem.

Gouden Carolus Classic er en flot, kastaniebrun Dubbel på 8,5% alc., med et luftigt flødefarvet skum, som når man får den fra fad holder længe og efterlader blonder på glasset. Jeg synes at aromaen er rigtig god, for den har en god balance mellem at være frisk og mørk, med duft af nødder, dadler, maltsødme, og lidt bagvedliggende bitterhed.
Smagen er virkeligt god, for også her går maltsødmen op i en højere enhed med den dybe, men samtidigt friske smag. Der er smag af nødder, dadler og malt, og den lange søde eftersmag er dejligt krydret. De 8,5% alc kan man slet ikke smage, de ligger blot og understøtter den megen smag.
Jeg synes at Gouden Carolus Classic er en rigtig god dubbel, med masser af smag , og gav den en karakter på 8,5/10.

Da Het Anker hørte at de havde vundet en World Beer Award, var vi tilfældigvis på bryggeriet. Den lokale belgiske TV station RTV lavede et indslag om bryggeriet, og da vi sad så pænt i baggrunden, spurgte de også os lidt om øllen. Ja ja, så kom man lige på TV i Belgien hehe
Tryk på billedet for at komme til TV indslaget.

2 kommentarer:

  1. Det var et fint indslag. Må have været spændende at opleve. Fin timing

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det var meget sjovt at de lige var der den dag, og at de ville have os med i indslaget :)

      Slet